Bursa’da Günyüzü-Üçtaş Derneği Kuruldu

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı en büyük köyler olan Günyüzü ve Üçtaş köyleri Bursa’da bir araya gelerek aldıkları kararla Gümüşhane Günyüzü-Üçtaş Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurdu.

Bursa’da Günyüzü-Üçtaş Derneği Kuruldu
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı en büyük köyler olan Günyüzü ve Üçtaş köyleri Bursa’da bir araya gelerek aldıkları kararla Gümüşhane Günyüzü-Üçtaş Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurdu.

Bursa’da ikamet eden Günyüzü ve Üçtaş köyü gurbetçileri yıllardır hayal ettikleri derneği kurdular. Sürekli birbirleriyle iletişim halinde olan gurbetçilerimiz en son Bursa Emek’te, yaklaşık 45 kişiyle bir araya gelerek toplantı yaptı.

Tüm detayların konuşulduğu toplantıda, derneğin amacı ve bu amaca yönelik izlenecek yol haritası konuşulduktan sonra kurucu üyeler tarafından geçici yönetim oluşturuldu.

Derneğin yasal olarak kuruluş işlemlerini yapma, yaptırma takip etme ve derneğe yasal statünün kazandırılması için seçilen geçici yönetime görev ve yetkiler verildi.

Geçici yönetim ve diğer üyeler kendi maddi ve manevi kendi imkânlarıyla gerekli tüm evrakları hazırlayıp, “Bursa’da yaşayan köylülerimizi bir araya getirerek yardımlaşmasını ve dayanışmasını sağlamak, kültürümüzü geleneklerimizi ve göreneklerimizi yaşatmak” amacını taşıyan dernek için Bursa Valiliği ve Dernekler Birliğine gerekli müracaatı yaptı.

Böylece Adnan Menderes Mahallesi Yakup Aktaş Caddesi Bulut Sokak No: 20/1 Osmangazi / Bursa adresinde dernek resmen kurulmuş oldu.

Geçici başkan geçilen Adem İleri, yaptığı açılamada, “Günyüzü-Üçtaş köyü gurbetçileri olarak biz Bursa gibi büyük bir şehirde yaşasak da bir ortak noktamız var. O da köyümüz Törnük’tür.  Bizler bir nedenle Bursa’ya gelip yer yurt edindik. Ama hepimiz yene de köyümüzü seviyoruz ve köyümüzün gelişmesi için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi bireysel yapmaktansa burada nüfus gücünü bir araya toplayıp birlik ve beraberliği sağlamaktır.  Birlik ve beraberliğin kazandırdığı güçle köyümüze hizmet etmek ve birebirimize sahip çıkmanın daha kolay olacağını düşünerek bir dernek kurduk’’ dedi.

“Öncelikli amacımız birlik ve beraberliği sağlamaktır” diyen İleri, “Günyüzü-Üçtaş köyünün kültürel değerlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak. Yaşam koşulları gereği Günyüzü-Üçtaş köyünden ayrılıp, Bursa’ya yerleşen köylülerimiz ile halen köyde oturanlar arasında gerekli iletişimi sağlamak, iyi ve kötü günlerinde birbirlerinden haberdar edilmek, acı ve mutluluklarını paylaşmak, gerektiğinde ekonomik yönden birbirlerine destek olmak için her türlü sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda çalışmak yapmak. Ayrıca komşuluk ilişkilerinin gelişmesine, öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak, piknik yemek gibi bazı etkinlikler düzenleme ve özellikle gelecek nesil olan çocuklarımızı da payda da olması sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır.  Bu amaçlarla kurulan derneğimiz köyümüze, ilçemize ve Bursa’daki hemşehrilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bursa Gümüşhane Günyüzü-Üçtaş Köyleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Kurucu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan Adem İleri, Başkan Yardımcısı Selahattin Çak, Sayman Remzi Ünlü, Sekreter Turgay Mendeş, Asil Üyeler Mustafa Babayiğit, Ufuk Karahan, Mustafa Kaya

Kaynak: //www.gunyuzum.com/Detay/bursada-gunyuzu-uctas-dernegi-kuruldu-7116.html
Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER