GİAD’dan Pektaş ve Türkiye Kalkınma Vakfı’na ziyaret

Ankara’da bulunan Gümüşhaneli İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu üyeleri Milletvekili Cihan Pektaş ve Türkiye Kalkınma Vakfına ziyaret gerçekleştirdi.

GİAD’dan Pektaş ve Türkiye Kalkınma Vakfı’na ziyaret

Ankara’da bulunan Gümüşhaneli İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu üyeleri Milletvekili Cihan Pektaş ve Türkiye Kalkınma Vakfına ziyaret gerçekleştirdi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Başkanı Cihan Pektaş'ı Meclisteki makamında ziyaret eden Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kurt, GİAD Olağan Genel Kurulundan sonra oluşturulan Yönetim Kurulunu ilk tebrik edenlerden birisi olması nedeniyle Milletvekili Pektaş’a teşekkür ederek, kendilerine gösterilen bu ilgiden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Kurt, bu yakınlıkların Yönetim Kurulunun sorumluluğunu daha da artırdığını, kendilerine güç verdiğini sivil toplum kuruluşlarının, her kesimden olduğu gibi siyasetçilerden de görecekleri desteğin önemini vurguladı.

Milletvekili Cihan Pektaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdikten sonra, Yönetim Kurulu Üyeleriyle ayrı ayrı tanıştı. Sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yapan Pektaş, toplumu oluşturan bireylerin, kendi yönetimlerinde söz sahibi olmaları yönetimini içeren demokrasinin, günümüzde sivil toplum örgütleri ile daha da işlevsel hale geldiğini, bu işlevselliğin başarılı olabilmesinin tek ve önemli şartının da STK’ların siyasetler üstü bir konumda olmalarının, buna hassasiyet göstermelerinin gereğine işaret etti.

Pektaş Gümüşhane'de, halen devam eden, önümüzdeki dönemlerde yapılması planlanan bütün ölçeklerdeki yatırımlar hakkında önemli ve ayrıntılı bilgiler verdikten sonra, Gümüşhane ile olan temaslarda, istek ve ihtiyaçlarda; yatırımların, program ve projelerin takibinde, bütün sivil toplum kuruluşların olduğu gibi GİAD ile de dayanışma içinde olmaktan duyacağı memnuniyeti ifade etti.

GİAD’IN TÜRKİYE KALKINMA VAKFI (TKV) ZİYARETİ

GİAD heyeti daha sonra Kırsal Kesimde Gelir Getirici Önlemler Projesi Kapsamında sürdürülen özellikle “Arıcılık Projesi” konusundaki çalışmalar hakkında bilgi almak ve gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı TKV Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı İbrahim Tuğrul’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Tuğrul, GİAD’ın kendilerini ziyaretinden ve bölgelerindeki hizmetlerin izlenmesi ve bilgilenme isteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 1969 yılında Türkiye’nin kırsal kesiminde yaşayan dar gelirli yurttaşlar arasında kırsal ve tarımsal kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla kurulan Türkiye Kalkınma Vakfının bugünkü çalışma sistemi, yerel ve ülke çapındaki örgütlenme biçimleriyle kalkınma projeleri geliştirmek suretiyle üretime önemli katkılarda bulunduklarını söyledi. Bütün çabalarının, insanları harekete geçirme, örgütlenme ve eğitim üzerine odaklandıklarını, sürdürülebilir hizmetleri gelirlerin artışına yönelik yaptıklarını ve bu sayede üretimin nitelik ve nicelik manasında artırılmasını sağlamak suretiyle de yaşam kalitesinin artacağını ifade ederek, bu konuda TKV’nin çok önemli bir sorumluluk üstlendiğini ve kendilerinin de bu sorumluluk çerçevesinde çalışıyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

GİAD Başkanı Erdal Kurt ise yapılacak uygulamalar ve gerçekleştirilecek olan projelerin, yörenin mevcut sosyal, ekonomik ve kültürel yapısını dikkate alarak yapılmasının, hizmetin götürüldüğü kesimlerin de katılımının sağlanmasında ve yaygınlaştırılmasında, özendirici olmasında büyük faydası olacağını ifade ederek, asıl amacın, “Projelerin, gelir artırıcı” nitelikte olmasının önemine vurgu yaptı. Geleneksel kalkınma projelerinde “eğitim, kredi ve pazarlama” olanaklarının “ayrı ayrı” kuruluşlarca sağlandığını; Türkiye Kalkınma Vakfının kuruluş amacında da belirtildiği gibi, “Eğitim – Kırsal Kredi – Pazarlama” sisteminin “birleşik” sistem içinde olmasının faydasına vurgu yaparak, bu çalışmalardan dolayı TKV Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı İbrahim Tuğrul’a teşekkür etti. Kurt, Gümüşhane’de yapılacak bu tür yatırımların hepsinin sosyal, ekonomik ve siyasi ayaklarında takipçisi olacaklarını, izleyeceklerini, destekleyeceklerini ve bu manada da Gümüşhane ölçeğinde yetkililerle olan temasın sürekliliğinin sağlanacağını ifade etti.

GİAD olarak sorumlulukları kapsamında Gümüşhane’nin kalkınmasına yönelik sosyal, kültürel ve ekonomik proje ve yatırımların takip edilmesi, desteklenmesi ve yapılabilecek katkıların sorumlulukları içerisinde olduğunu belirterek, Yönetim Kurulu olarak en kısa zamanda gerçekleştirilecek olan Gümüşhane ziyaretlerinde benzeri konuların dikkate alınacağını sözlerine ekledi.

GİAD Başkanvekili işadamı Muhammed Yaman ise arıcılıktaki mevcut durumun, ilçenin topografik yapısının, iklim koşullarının ve özellikle de bitki örtüsünün son derece uygun olduğunu, dağların arasındaki vadilerin ballı bitkiler bakımından da oldukça zengin bir yapıda olduğuna dikkat çekerek, mevcut üretim durumunun sadece haneye ve hane yakınlarının ihtiyaçlarına yönelik olduğunu, bunun artırılarak pazara yönelik üretimin yüksek düzeyde olmasının sağlanması gerektiği konusunda görüşlerini dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER