Tiyatroya Eskişehir halkından büyük ilgi

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği organizasyonunda düzenlenen ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı tiyatro oyunun 2.gösterimi Eskişehir Tepebaşı Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde yapıldı.

Tiyatroya Eskişehir halkından büyük ilgi
Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği organizasyonunda düzenlenen ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı tiyatro oyunun 2.gösterimi Eskişehir Tepebaşı Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde yapıldı.

Oyunu izlemeye gelenler arasında Köse ilçesinin ilk Kaymakamı olarak görev yapan Eskişehir Vali Yardımcısı Dr.Ömer Faruk Günay başta olmak üzere çok sayıda davetli vardı.

Ülkemizin tanınmış sosyologlarından Prof.Dr.Üstün Dökmenin yazdığı, yönetmeliğini usta oyuncu Enis Zeytinler’in yaptığı "Komşu Köyün Delisi" adlı 2 perdelik oyunda, oyuncuların gösterdiği performans izleyicilerden tam not aldı.

İzleyicileri hem düşündüren hem de eğlendiren tiyatroda, Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Uğur Yücel, köyün muhtarı, Başkan Vekili Hüseyin Turhan köyün imamı rolünü üstlendi. Oyun içerisinde oyuncular repliklerinde Gümüşhane ile özdeşleşen kişiler ile pestil ve köme gibi yöresel ürünler ve kültürel öğelerini kullanmaları, ayrıca köyün İmamı rolünü üstlenen Hüseyin Turhan’ın Gümüşhane yöresine ait türküyü okuması Gümüşhane’nim tanıtımına büyük katkı sağladı.

Oyunda köyün muhtarının oğlu rolünü oynayan Remzi’nin sahneye 29 numaralı Gümüşhanespor forması ve şapkasıyla çıkması izleyicilerden alkış aldı.

Tiyatro sonunda oyuncuları tebrik ederek çeşitli hediyeler veren Eskişehir Vali Yardımcısı Dr.Ömer Faruk Günay, oyun hakkında şunları söyledi: “Bu akşam çok farklı duyguları yaşadığım bir gece oldu. Yıllar önce Köse’ye Kaymakam olarak tayin olduğumuz günler geldi aklıma. Eşimle birlikte bizi karşılayan Gümüşhaneli dostların o ilk karşılama anını hiç unutamam. O zamanlar Köse çok mütevazi küçük bir ilçeydi. Kaloriferli ev yoktu o zamanlar. Sobalı evlerde sıcak sohbetler yapılırdı o yörenin insanıyla. Hepsi sıcak kalpli vatanına milletine bağlı insanlardır. Hala Gümüşhane’den yıllar geçse de Köse’den görüştüğüm dostlarım var. Gümüşhaneliler Derneğinin Eskişehirdeki çalışmalarını baştan beri takip ediyorum. Emek veren yöneticileri kutluyorum. Bu akşam oyunda yöneticilerin görev almasından da mutlu oldum. Eskişehir’de sosyal ve kültürel yaşama renk katan Gümüşhaneliler Derneğini üyelerini takdir ediyor başarılı faaliyetlerinin devamını biliyorum” dedi.

Salonun fuaye alanına Gümüşhane’nin tarihi ve turistik yörelerinin fotoğraflarını sergileyen dernek yöneticileri Gümüşhane Valiliğinin hazırladığı “Gümüşhane Tanıtım Film” videosunu fuaye alanında bulunan televizyonlardan izleyicilerin beğenisine sundu.

Oyun sonunda Dernek Başkanı M.Uğur Yücel, salonu dolduran seyircilere teşekkür ederek sanata ve sanatçıya verdikleri desteklerden dolayı Eskişehir Belediye Başkanlarına teşekkür etti ve böyle izleyici desteklerini gördükçe sosyal ve kültürel faaliyetlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Geceye davetli olup ancak il dışında bulunmaları nedeniyle tiyatroya katılamayan Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, Eskişehir Milletvekilleri Emine Nur Günay, Utku Çakıröz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç geceye telgraf gönderen isimler oldu.
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER