Bu nasıl futbol?

Gümüşhane amatör futbol liginde bu sezon sertliğin, küfrün, tekmenin, tehdidin yaşandığı sezon olarak tarihe geçiyor.

Bu nasıl futbol?
HABERİN GALERİSİ
Bu nasıl futbol?

Bu nasıl futbol?

Gümüşhane amatör futbol liginde bu sezon sertliğin, küfrün, tekmenin, tehdidin yaşandığı sezon olarak tarihe geçiyor.

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan bir müsabakada rakip takım oyuncularına topsuz alanda tekme atan sporcular, tekmeliğe rağmen oyuncunun ayağında ciddi yara ve eziklere sebep olarak 7 gün iş göremez raporu almasına neden oldu.

Futbolun oyun olduğunu unutan sporcular, taraftarlar, antrenör ve yöneticiler velileri tarafından futbol oynasınlar, spor yapsınlar diye teslim edilen gençlerin sağlığını ve psikolojini riske ederken, bu duruma biran önce dur denilmezse Gümüşhane’de futbol oynayacak genç yetiştirilemeyeceği ifade edildi.

“Böyle bir lig görmedim”

Son yaşanan olayların taraflarından birisi olan Özel İdare Gençlikspor Kulübü antrenörü Turgut Ataman, 1994 yılından beri aralıksız olarak Gümüşhane’de futbol antrenörlüğü yaptığını, sayısını unuttuğu birçok maça çıktığını, birçok final müsabakası oynadığını, şampiyon olduklarını, kaybettiklerini, sevinip üzüldüklerini fakat bu yıl ki gibi bir ligi görmediklerini söyledi.

“Böyle devam ederse herkes zarar görür”

Futbolun içinden gelen, uzun yıllardır antrenörlük yapan birisi olarak yetkililere seslenerek amatör futbol ligi böyle devam ederse futbolcusundan hakemine yöneticisinden teknik sorumlusuna kadar herkesin zarar göreceğini kaydeden Ataman, bundan en büyük zararı hakem ve sporcuların gördüğünü ifade etti.

“Velileri bu gençleri bize futbol oynasınlar diye teslim ediyor”

Kaybeden takımın karşı takım oyuncusuna tekme attığını, hakemi baskı altına almaya çalıştığını, karşı takıma tehditler savurduğunu belirterek, “Allah aşkına biz futbol mu oynuyoruz, kavga mı ediyoruz?” değerlendirmesinde bulunan Ataman, “Benim için en önemlisi futbolcu sağlığı, insan sağlığıdır. Oynamış olduğumuz müsabakada yenik duruma düşen bazı takım oyuncuları o kadar acımasız olabiliyor ki karşı takım oyuncusuna öyle tekmeler atıyor ki. Bunun örneğini bu hafta oynadığımız bir müsabakada açık bir şekilde yaşadık. 2 oyuncumuz 7 gün iş göremez raporu aldı. Velileri bu gençleri bize futbol oynasınlar diye teslim ediyor, spor yapsınlar diye emanet ediyorlar. Bu gençlerin sağlığına zarar geldiği zaman biz bu velilere nasıl cevap vereceğiz. Elbette ki spor yaparken oyuncu sakatlığı olabilir bunlar ayrı şeyler. Fakat birde topsuz alanda kasıtlı olarak atılan tekmeler ve bunlara müsaade edilmesi, tekmeyi atanların ihraç edilmemesi düşündürücü. Bizim kulüp olarak amacımız oyuncularımızı yarışarak geliştirip futbola kazandırmak. Bunları yaparken elbette ki futbol oyun kuralları içerisinde yapmamız gerekiyor. Tehdit altında tekme yiyerek, küfür yiyerek değil” diye konuştu.

“Kurallı oyun ile kavgayı birbirine kimse karıştırmasın”

Kulüp olarak anlayışlarının kavga etmek değil, centilmenlik içerisinde yarışmak olduğunu dile getiren Ataman, “Kurallı oyun ile kavgayı birbirine kimse karıştırmasın. Bizim amacımız kurallı oyun oynamak, kavga etmek değil. ASKF başkanına, il tertip komite başkanıma ve hakem kurul başkanıma sesleniyorum: Bütün kulüp başkanlarını toplayarak geniş çaplı bir toplantı yapmaları gerekiyor. Bu sorunları ancak böyle çözümler ve emniyet tedbirlerini daha da artırarak sahada görev yapan hakem arkadaşları rahatlatırlar” ifadelerini kullandı.

“19-20 yaş arası gençlerden oluşan bu sporcuları sertlikle, tekmeyle gözlerini korkutup maç kazanmaya çalışan bir zihniyetle nasıl baş edilebilir”

Bu kadar şiddetin olduğu bir amatör ligde antrenör olarak bu sporcuları bir sonraki müsabakaya nasıl hazırlayacaklarını sorgulayan Ataman, “19-20 yaş arası gençlerden oluşan bu sporcuları sertlikle, tekmeyle gözlerini korkutup maç kazanmaya çalışan bir zihniyetle nasıl baş edilebilir. Topun olmadığı bir alanda sporcunun ayağında tekmelik olmasına rağmen bu hale geliyor. Bu sporcu korkmasında ne yapsın. Bu sporcunun ayağı kırılsa bunu yapan rakip oyuncu acaba hiç vicdan azabı çekmeyecek miydi?” şeklinde konuştu.

“Bir maç kazanmak için bir insanın yıllar boyu sakat kalmasına sebep olunuyor”

Bütün kulüplerin yöneticisine, başkanına, sporcusuna ve teknik sorumlusuna seslenerek herkesin biraz daha sağ duyulu olmasını isteyen Ataman, bu yapılanların futbola hiçbir kazanımının olmadığının altını çizerek şöyle konuştu: “Bir maç kazanmak için bir insanın yıllar boyu sakat kalmasına sebep olunuyor. Herkesten ricam daha duyarlı olmak ve futbol oyun kuralları içerisinde futbol oynayıp yarışmak.”
 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER