GÜ’de yeni yüksek lisans programları açıldı

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı.

GÜ’de yeni yüksek lisans programları açıldı

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimi almak isteyenler bu programda siyaset bilimi ve kamu yönetiminin temel konuları ve siyasal süreçler ve sonuçlarına dair bilgilerin verildiği dersler alabilecekler. 

Program, günümüzde kamuda veya özel sektörde çalışan, yönetici olmak isteyen ve yönetici konumunda olan çok sayıda insanın mutlak suretle ihtiyaç duyduğu yönetim bilgisini, hayatın her alanında etkin bir şekilde kullanma becerisi kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu programa kayıt olmak isteyen öğrenciler yönetimde verimliliği artıracak dersleri seçebilecekler.

Dünyanın hızlı bir gelişim ve rekabet içinde olduğunu belirten Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi olarak bu gelişime ve rekabete ayak uydurabilmek için hem yüksek lisans ve hem de doktora gibi programlara önem verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Rektör Zeybek, “Üniversitemizde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü programları arasındaki yerini aldı. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının bahar döneminde öğrenci alımına başlanacaktır. Bu gelişme, üniversitemizin gelişimi konusunda çok önemli bir adımdır. Lisansüstü programlarının sayıların artması birçok bakımdan önemlidir. Dünya artık lisans öğreniminden lisansüstü; yüksek Lisans, doktora öğrenimine geçiyor. Bizim de bu alan içinde yer alabilmemiz için bu tür programlara hızlı bir şekilde önem vermemiz lazım. Gümüşhane Üniversitesi olarak bir yıllık süreç içerisinde profesör sayımızda yüzde 800 gibi bir artış sağlamış olduk. Bugün itibariyle 17 profesörümüz bulunmakta. Kısmet olursa bu sayının çok kısa bir süre içerisinde 40’lara ulaşacağını ümit ediyoruz. Bu sayıların artması, bizlere daha kolay yüksek lisans ve doktora programları açmamıza olanak tanıyacaktır. Böylelikle sloganında da söylendiği gibi  ‘Gelişen ve Geliştiren Üniversite’ olarak Gümüşhane Üniversitesi bölgesinde hızla yükselen, rekabet gücü yüksek ve yol gösterici bir yıldız olarak parlayacaktır” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER