Gümüşhane yüzmeyi sevdi

İki yıl önce Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile tanışan Gümüşhane yüzmeyi sevdi. Şimdiye kadar 40 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan ve 3 bin 50 gencin yüzmeyi öğrendiği Gümüşhane Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’na yaz döneminde ilgi giderek artıyor.

Gümüşhane yüzmeyi sevdi

İki yıl önce Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile tanışan Gümüşhane yüzmeyi sevdi. Şimdiye kadar 40 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan ve 3 bin 50 gencin yüzmeyi öğrendiği Gümüşhane Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’na yaz döneminde ilgi giderek artıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Gümüşhane’de 1 Nisan 2016’da faaliyete girdi. Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine büyük bir ilgi gösterilen Yüzme Havuzu’nda şimdiye kadar 3 bin 50 gencin yüzme öğrendiği ve 40 binin üzerinde vatandaşın ziyaret ettiği öğrenildi. 

İki bölümden oluşan yüzme havuzunun Yarı Olimpik bölümü 2 metre, çocuklara hizmet veren ve çırpınma havuzu olarak adlandırılan havuzun ise 40 cm, 60 cm ve 80 cm derinliği bulunuyor. 

Özellikle yaz dönemlerinde ilginin giderek artması, okulların tatil olmasıyla da ailelerin çocuklarını yüzme sporuna yönlendirmesinden mutluk duyduğunu ifade eden Havuz Müdürü Necati Köksal, yüzme havuzunun 2 yıllık süresini gazetemize değerlendirdi. 

5 Yıldızlı Yüzme Eğitimi 

Havuz Müdürü Necati Köksal, Gümüşhane Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’na gelen öğrencilerin tam teşekkülü yüzme eğitimi aldığını belirterek, “Havuzumuzda 4-8 ile 9-15 yaş arası kursiyerlerimiz hizmet almaktadır. 1 Nisan 2016’da faaliyete başlayan havuzumuzda şu ana kadar 4-8 ve 9-15 yaş arası öğrencilerimizden kız ve erkek olmak şartı ile toplam 3 bin 50 civarında bir öğrencimiz havuzumuzdan faydalanmış ve tam teşekküllü olarak kurs eğitimi almıştır” dedi.

Gümüşhane Havuzu Sevdi

Gümüşhane halkının havuzu benimsediğini ve sahip çıktığını dile getiren Havuz Müdür Köksal, “Gerçekten halkımızın buna ihtiyacı varmış. Havuzumuz açılır açılmaz o günden bugüne 40 bin sivil vatandaşımızın gelmesi bunu gösteriyor. 4-15 yaş arası çocuklarımızdan 3 bin 50 kişi yüzme eğitimi aldı. Eğitimler ay ay devam ettiği için bu şekilde giderse ilimizde yüzme bilmeyen hiçbir çocuğumuz kalmayacaktır. Denize kıyısı olmasa da Gümüşhane’de çocuklarımız yüzme öğrenebilecek. Ayrıca yaz döneminde rağbet çok fazla oluyor. Aileler çocuklarına çok destek çıkıyorlar. Sporların en ideali yüzmedir. Yüzme tüm vücudu çalıştırır. Ailelerimiz de bu bilinçle spor dalları içerisinde tercihleri yüzmeden yana kullanıyor. Hem kendileri geliyor hem de çocuklarını bu spora gönderiyor” ifadelerini kullandı. 

Talep Çok Fazla

Havuza talebin çok fazla olduğunu kaydeden Köksal, “Havuzumuz Gümüşhane halkımız için bulunmaz bir velinimet olmuştur. Son zamanlarda havuzumuzun çalışma sistemi şöyle; Pazartesi günleri havuzumun temizlik günü olmasından dolayı havuzumuz kapalı. Salı ve Cuma bayanlara, Çarşamba ve Perşembe günleri ise havuzumuz erkeklere hizmet vermektedir. Hafta sonralarını ise ikiye böldük. Cumartesi ve Pazar 08:00’dan öğlen 14:00’a kadar bayanlara, 14:00’dan sonra akşam 20:00’a kadar ise erkeklere havuzumuzu açtık. Bunun yanında havuzumuzda yaz dönemi aşırı derecede bir talep olmaya başladı. İki antrenörümüz ve bir engelli antrenörümüz bulunuyor. Seanslarımızda ise havuza 25 kişi alıyoruz. Yaz döneminde talebin çok artmasıyla bu sayıyı 30’a çıkardığımız seanslar olabiliyor. Çünkü yaz döneminde tüm seanslarımız havuzumuzda tıklım tıklım geçmeye başladı” diye konuştu.

Tertemiz Bir Havuz, Tertemiz Bir Hizmet

Çevre illere göre havuzun çok hijyenik olduğunu dile ifade eden Köksal, “Şunu açık ve net söylemek istiyorum. Çevre illere göre havuzumuzun çok hijyenik olduğunu ben söyleyebilirim. Ticari amaçlı olmadığımız ve halka hizmet amaçlı olduğumuz için havuzumuzda çift saatler arasında hizmet veriyoruz ve seanslar arasında bir saat havuzumuzun suyunu dinlendiriyoruz. Hem bayan, hem erkek seanslarında sadece çift saatlerde hizmet veriyoruz. Diğer havuzlarla kıyasladığımız zaman suyun dinleme süresi onlarda en fazla yarım saat olduğu için havuzun kirlilik problemi daha fazla oluyor. Biz dinlenme süresini artırarak bu problemi aşmış olduk. Ayrıca havuzumuz sürekli devir daim yapıyor ve takviye alıyoruz. Ph değeri havuz suyu operatörlerimiz tarafından sürekli kontrol ediliyor. Bu şekilde temiz bir suyla hizmet vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Sporcu Yetiştiriyoruz

Havuza gelen 4-15 yaş arası kursiyerlerden yüzmeyi seven ve yetenekli olan çocuklar arasında bir yüzme kulübü oluşturduklarını vurgulayan Köksal, açıklamasına şöyle devam etti: “1 Nisan 2016 tarihinden bugüne kadar yetenekli çocuklarımız arasında bir kulüp oluşturduk. Bu yüzme kulübünde seçtiğimiz 21 kişiyi sporcu olarak belirledik. Diğer illerde 4-5 yıllık eğitimde sporcu olurken biz iki yıllık eğitim ile bu arkadaşlarımız yetiştirdik. İlk olarak Bayburt’a yarışmaya gittik. Orada 29 altın madalya aldık. Tabi ki Bayburt bizim için ölçümüdür diye düşündük ve Trabzon’da yarışmalara katıldık. Burada da çok başarılı bir şekilde 10 tane altın madalya alıp tekrar geri döndük. Kısa zamanda çok büyük iş yaptık. Çocuklarımızı antrenörlerimiz yetiştirdi ve bu seviyeye getirdiler. Yine aynı şekilde kursiyerlerimize gelen çocuklarımız arasında yine bir gurup oluşturacağız. İnşallah bu çocuklarımızı olimpiyatlara kadar götürebilmek için elimizden gelen çaba ve gayreti harcayacağız.”

Yarışmalar Düzenlenecek

Kendisinin aynı zamanda Gümüşhane Yüzme İl Temsilcisi olduğunu ve bunun avantajını da değerlendiğinin altını çizen Köksal, şöyle devam etti: “30 Ağustos’ta çevre illerde özel yarışmalarımız olacak. İnşallah yakın illerimizi Gümüşhane’ye davet edip bunların arasında özel bir yarışma yapmayı da düşünüyoruz. Bir ay önce okul projesi dahilinde okullarımız arasında bir yarışma düzenledik.  Daha önce Gümüşhane’de yüzme hakemi yoktu. Bu bizim açımızdan olumsuz bir durumdu. Bunu özverili bir şekilde federasyonuma bildirdim. Kısa bir zamanda yüzme hakemliği kursu açıldı. Eğitimi verildi ve 30 tane kardeşimiz yüzme hakemliği kursu belgesi eğitimi ve sertifikası almış oldu. Burada eğitimlerde ve yarışmalarda hakem gerekli oluyor. Hakem olmayınca çevre illerden hakem gönderiyorlar. Bu da maliyeti artırdığı için biz düzenlediğimiz yüzme hakemliği kursu ile bu maliyeti en asgariye indirdik.”

Torul’dan Gümüşhane’ye Yüzme Eğitimi

“Torul Köy Okulları projesi kapsamında Torul merkezde ve köylerinde bulunan okullarda çocuklar Yarı Olimpik Yüzme Havuzundan hizmet aldı. Torul Kaymakamımızın özverisi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla böyle bir proje başlatıldı. Torul’dan 40 km uzaklıktaki okullardaki çocuklarımızı havuzumuzla buluşturduk. Çocuklarımız bir ay eğitim aldılar. Sonra ikinci ay eğitimlerine devam ettik. Bu çocuklarımız tam anlamı ile yüzmeyi öğrenmiş oldular. Torul merkez okullarındaki 4. Sınıfta okuyan çocuklarımız da yüzme eğitimini tam olarak aldılar. Torul’un 40 km uzağında deniz ya da havuz görme imkanı olmayan çocuklarımız buraya geldikten sonra çok mutlu bir şekilde ayrıldılar. Bu mutluluk bize de yansıdı. Bizler de bu eğitimlerle mutlu olduk.”

KYK Öğrencileri Havuzdan Yararlandı

“Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) öğrencileri bizim talebimiz doğrultusunda kız ve erkek olmak üzere haftanın birer günü birer seans olmak kaydı ile ücretsiz yüzme eğitimi verdik. Haftada bir gün olmak üzere çocuklarımız buraya geldiler. Antrenör ve personelimiz eşliğinde tam teşekküllü olarak eğitimlerini aldılar. Bu faaliyetlerimiz periyodik olarak devam ediyor.”

Özel Bireylere Özel Hizmet

“Bizim çok önemsediğimiz ve ilgi duyduğumuz en önemli projelerimizden biri ise Özel(Engelli) bireylere verdiğimiz hizmettir. Özel bireyler antrenörümüz vasıtası ile Gümüşhane’deki özel bireylerimizin tespiti yapılarak bu bireylerimize herhangi bir ulaşım sorunu yaşatmaksızın evlerinden alarak havuzumuza getiriyoruz. Havuzumuzda antrenörümüz ile birlikte yüzme eğitimini veriyoruz. Daha sonra tekrar evlerine götürüyoruz. Onlar bizim özel kardeşlerimiz ve tabi ki tüm bu hizmetleri ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Hiçbir şekilde engelli kardeşlerimizden, şehit ve gazi çocuklarımızdan bir ücret talebimiz olmuyor. Bu eğitimlerimiz de periyodik olarak devam ediyor.”

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER