Kadın Atlı Okçuluk Milli Takımı birinci oldu

Türkiye’nin ilk kez oluşturduğu ve aralarında Gümüşhaneli sporcumuz Kevser Feyza Alptekin’in olduğu Kadın Atlı Okçuluk Milli Takımı Rusya’dan 7 madalya ile döndü.

Kadın Atlı Okçuluk Milli Takımı birinci oldu

Avrupa, Amerika ve Asya’dan 15’in üzerinde ülke milli takımının katıldığı Uluslararası Kadınlar Atlı Okçuluk Şampiyonası 3-5 Mayıs tarihlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da yapıldı.

Türkiye’nin ilk kez atlı okçuluk kadın milli takımı oluşturarak katılacağı şampiyona öncesinde milli takım seçmelerinde büyük bir başarı göstererek seçilen Gümüşhaneli hemşehrimiz Kevser Feyza Alptekin’in de olduğu sporcularımız 3 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya elde etti.

15 ülkeden 38 seçme yarışmacının katıldığı şampiyonada Türkiye Kadın Milli Takımı birinci, Rusya takımı ikinci, Kazakistan takımı ise üçüncü oldu. 2 gün boyunca süren ve 2 parkurdan oluşan yarışmada Kore ve Polonya parkurları icra edildi.

Yarışma sonucunda “Experienced” kategorisinde Sevilay Çakır üçüncü, Ayşe Melek Okuyucu dördüncü, “Beginner” kategorisinde Havva Yazıcı birinci, hemşehrimiz Kevser Feyza Alptekin ikinci oldu.

Kızının başarısını sosyal medya hesaplarından duyuran Avukat Ali Haydar Dereli, “Maşallah şampiyonlar” sözleriyle sevinç ve gururunu paylaştı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER