Ara
Gümüşhane
Az bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8127 %0.02
50,2947 %0.26
6.068,58 % 1,61
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Milletvekili Aydın: 6,6 Milyon Euroluk İŞGEM Projesi Hayata Geçiyor

Milletvekili Aydın: 6,6 Milyon Euroluk İŞGEM Projesi Hayata Geçiyor

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Harmancık mevkiinde yapılacak olan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesinin hazırlanarak delegasyona gönderildiğini, inşaatla ilgili projenin ihale edildiğini söyledi.

1681
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Harmancık mevkiinde yapılacak olan  İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM)  projesinin hazırlanarak delegasyona gönderildiğini, inşaatla ilgili projenin  ihale edildiğini söyledi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada İŞGEM sürecini ve gelinen noktayı aktaran Milletvekili Aydın, “Ticaret ve Sanayi Bakanlığımızın ‘Program Otoritesi’ sıfatıyla yürütmekle sorumlu olduğu Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı’na (BROP) sağlanan yeni bütçe imkânlarını etkili bir şekilde kullanabilmek amacıyla 2011 yılı itibariyle yeni bir proje paketi oluşturma çalışmalarına başlamıştı. Bizler de Gümüşhane’nin bağlı bulunduğu DOKA ile yaptığımız temaslarımızla hazırlanan Gümüşhane İŞGEM projesinin destekten faydalanması için üst düzeyde görüşmelerimizi aralıksız sürdürdük. Bu doğrultuda Kalkınma Ajansları tarafından Programın ilgili tedbirlerine yönelik olarak sunulan 107 proje fikri, değerlendirmeye tabi tutuldu ve bu değerlendirme sonucunda oluşturulan  müzakere listesi  Gümüşhane İş Geliştirme Projesi’nin de dahil olduğu 22  proje  Bakanlığının web sayfasından  uzun liste olarak duyuruldu. Daha sonra uzun müzakere listesinde yer alan projeler, yeni bir değerlendirmeye tabi tutularak desteklenecek nihai projeler sunucu Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilileri ile  Sanayi Bakanlığının ev sahipliğinde tekrar değerlendirmeye tutuldu  ve  hamdolsun ki gayretler ile Gümüşhane’nin de içinde yer aldığı 11 proje açıklandı. Şu an geldiğimiz süreçte İŞGEM projesini hazırlanarak delegasyona gönderildi, inşaatla ilgili proje ihale edildi ve Aralık ayında teslim edilecek.” dedi.

Herhangi bir aksilik olmaması durumunda ilk kazmanın 2015 yılında vurulmasının beklendiğini dile getiren Aydın, şunları söyledi: “İŞGEM kapsamında 6 bin 900 metrekare kapalı alana sahip, içerisinde 15 adet 100 metrekarelik, 5 adet 200 metrekarelik işyerlerinin bulunduğunu, ayrıca firmaların cüzi ücretler karşılığında faydalanabileceği ortak üretim alanları yer alacağını kaydeden Aydın, " Gümüşhane'mizin gelişmesi ve kalkınması için önemli bir proje. Bu sayede yapılacak iş yerleri ile sektöre yeni giren girişimcilerin kalıcı olması hedefleniyor. Yapılacak iş yerlerinin yanında ürün geliştirme ve paketleme ünitesi, idari bina ve eğitim alanı da tahsis edilecek. Ayrıca müşavirlik ve eğitim danışmanlığı hizmeti de verilmesi amaçlanıyor. Bu projeye göreve geldiği ilk andan itibaren destek veren ve çalışmaların hızlanmasına katkı sağlayan hemşehrimiz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık'a da teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *