Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5459 %1,90
49,4681 %2,21
5.551,47 % -1,86
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane 100.yılı en yüksekte kutladılar

100.yılı en yüksekte kutladılar

Gümüşhane’de 3 öğretmen Cumhuriyetin 100.yılını kentin en yüksek noktası olan Abdalmusa Zirvesine tırmanış gerçekleştirerek kutladı. 3 bin 331 metrede şanlı Türk bayrağını dalgalandıran öğretmenler nice yüz yıllar diledi.

224
Gösterim

Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu öğretmenlerinden oluşan 3 kişilik heyet doğaya ve dağlara olan tutkusuyla bilinen sınıf öğretmen Ersin Kalay’ın teklifiyle Cumhuriyetin 100.yılını sıradışı bir şekilde kutlamak için karar aldı.

Kentin en yüksek noktası olan 3 bin 331 metre rakımdaki Abdalmusa Zirvesine tırmanış yapmaya karar veren sınıf öğretmeni Ersin Kalay, okulun müdür yardımcısı Mehmet Zeki Bektaş, 6 Şubat depremini Hatay’da yaşayan ve ardından Gümüşhane’ye tayin olan İngilizce öğretmeni Hanifi Gültekin’le birlikte yola koyuldu.

Torul ilçesine bağlı Gümüştuğ köyünün Yılanlı yaylasına kadar araçla ulaşan öğretmenler buradan sırt çantalarını yüklenerek zirve yoluna çıktı. Oldukça rüzgarlı ve soğuk havada gerçekleşen yürüyüşte yaklaşık 2 saat sonra 3 bin 331 metre rakımdaki zirveye ulaşıldı.

Yüksek kesimleri karla kaplı alana ulaştıktan sonra zirvede Türk bayrağı açan öğretmenler Cumhuriyete nice yüz yıllar dileğinde bulundu.

Organizasyonu yapan sınıf öğretmeni Ersin Kalay, Cumhuriyet Bayramının 100.yılına özel zirvelere çıkmak için yola çıktıklarını ve 3 bin 331 metrelik Abdalmusa zirvesine tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi.

“İki öğretmen arkadaşım da hayatlarında ilk kez bu kadar yüksek rakıma çıktılar”

Başarıyla tamamladıkları zirve faaliyetinin ardından duygularını kelimelerle ifade etmenin mümkün olmadığını ifade eden Kalay, “Hem dağların coşkusu var bizde hem de bayramımızın mutluluğu var. Böyle güzel bir günde böyle güzel bir zirve tırmanışını ekip arkadaşlarımızla sağlıklı bir şekilde tamamladık. İnşallah nice nice zirvelere diyorum. Gümüştuğ köyü, Yılanlı yaylasından yürüyüşe başlayıp 1 saat 40 dakikada zirveye çıktık. İki öğretmen arkadaşım da hayatlarında ilk kez bu kadar yüksek rakıma çıktılar. Gayet başarılı çıkış yaptılar. Zirve defterini imzalayıp şanlı bayrağımızı dalgalandırıp geri döndük” diye konuştu.

“Böyle anlamlı bir günde anlamlı bir zirve yaptık”

Soğuk havada ve şiddetli rüzgarda zirve tırmanışı yapan okulun müdür yardımcısı Mehmet Zeki Bektaş ise bu kadar zorlanacağımı düşünmediğini ve bu rakıma ilk defa çıktığını belirterek, “Manzara çok güzel. Gelmemize değdi. Böyle anlamlı bir günde anlamlı bir zirve yaptık. Gümüşhane’nin en yüksek dağına ilk kez zirve tırmanışı yaptık. Ersin hocama teşekkür ediyorum bu zevki yaşattığı için” ifadelerini kullandı.

“Bir nebze de olsa yaşadığımız o kötü hatıraları bize unutturmaya bir vesile oldu”

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketine Hatay’da yakalanan İngilizce öğretmeni Hanifi Gültekin ise depremlerin ardından mücbir sebeplerle geldiği Gümüşhane’de ilk zirvesini Abdalmusa’ya yaptığını kaydederek, “Benim için iki şekilde anlamlı. Özellikle Hatay’da 6 Şubat depremini yaşayan bir öğretmen olarak mecbur sebeplerden buraya geldik, yerleştik. Bu bir nebze de olsa yaşadığımız o kötü hatıraları bize unutturmaya bir vesile oldu. Cumhuriyetimizin 100.yılında 3 bin 331 metrede Türk bayrağını dalgalandırdık. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Buna vesile olan Ersin Kalay hocama çok teşekkür ediyorum. Gümüşhane’nin doğasıyla, insanlarıyla harika bir memleket olduğunu gördük. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, nice nice yüz yıllara” dedi.

Depremzede öğretmen Hanifi Gültekin’in zirve defterine yazdığı duygu yüklü mesaj ise şöyle: “6 Şubat 4.27 depreminden sonra Gümüşhane’ye geldim. Hatay’da emekli olurum derken buraya, bu zirveye çıkmak nasip oldu. Allah daha nelerle karşılaştıracak, daha ne güzellikler gösterecek bilemem ama Elhamdülillah”

100.yılı en yüksekte kutladılar 1
1 / 6
100.yılı en yüksekte kutladılar 2
2 / 6
100.yılı en yüksekte kutladılar 3
3 / 6
100.yılı en yüksekte kutladılar 4
4 / 6
100.yılı en yüksekte kutladılar 5
5 / 6
100.yılı en yüksekte kutladılar 6
6 / 6
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *