Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8125 %0.19
50,2105 %0.03
5.979,91 % 0,41
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi

Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi

Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen ‘Osmanlı Türkçesi’ kursu sona erdi.

599
Gösterim

Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen ‘Osmanlı Türkçesi’ kursu sona erdi.

Gümüşhane Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen törenle kursiyerlere sertifikaları takdim edilirken, törenine Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, Birlik Vakfı Gümüşhane Şube Başkanı Halil İbrahim Karahanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törende konuşan Birlik Vakfı Gümüşhane Şube Başkanı Halil İbrahim Karahanoğlu, protokol gereği Halk Eğitimi Merkezi Osmanlı Türkçesi Okuma ve Yazma Kursunun yaklaşık 3 ay sürdüğünü ve 64 saatlik kursun tamamlanarak sınav sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifika töreni düzenlediklerini söyledi.

Eğitimin muallimsiz olmayacağından hareketle kursiyerlerin azlığına ve çokluğuna bakılmadan sırf ilminin zekatı ve Allah rızası için gönüllü olarak kursu veren Yrd. Doç. Dr. Selahattin Fettahoğlu’na, her türlü fiziki imkanı sağlayan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür eden Karahanoğlu, “Lisan ve yazısını kaybeden bir millet hafızasını kaybetmiştir. Böyle bir millet kendi kültürüne ve tarihine yabancılaşır. Geçmişte ne olduğunu unutur bugünde ve gelecekte ne olacağını bilemez hale gelir. Milli kültürümüzün temelini oluşturan eserlerimizin hemen hemen tamamı Osmanlı Türkçesi ile yazılmıştır. Halbuki yeni neslimiz ecdadımızdan kalmış kitap, mezar taşı, tarihi bir çarşı girişi, çeşme kitabesi, para ve tapu gibi yazıları okuyamadığı gibi ne manaya geldiğini de anlamaktan mahrum kalmıştır” dedi.

Tüm dünyayı adalet ve şefkatle yöneten ecdadımızın eserlerindeki bu sırrı anlamanın ancak Osmanlı Türkçesini öğrenmekle mümkün olduğuna değinen Karahanoğlu, “Gelecekle geçmiş arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçmektedir. Bizlerde Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi Olarak ecdadımızdan kalan bu mirası gelecek nesillere aktarabilmek için diğer faaliyetlerimiz yanında bu tarz kültürel çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi 1
1 / 9
Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi 2
2 / 9
Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi 3
3 / 9
Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi 4
4 / 9
Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi 5
5 / 9
Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi 6
6 / 9
Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi 7
7 / 9
Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi 8
8 / 9
Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi 9
9 / 9
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *