Ara
Gümüşhane
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,3567 %0,33
49,2185 %0,54
5.551,47 % -1,86
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü

Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü

Bahar mevsimiyle birlikte coğrafyasının yüzde 60’ını oluşturan dağlarının renkten renge büründüğü Gümüşhane’de Çimen Dağı eteklerindeki turnalarıyla, sarı çiçekleriyle, çayırlarıyla ünlü Cami Yurdu yaylası alabildiğince sarı renge büründü. 

643
Gösterim

Doğaseverler için adeta bir cennet haline gelen Gümüşhane dağlarını karış karış gezen Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) üyeleri bu güzelliklerin en çarpıcı örneklerinden birinin yaşandığı Çimen Dağı eteklerindeki Cami Yurdu Yaylasına program düzenledi.

Kelkit çayının doğduğu yerlerden birisi olmasının yanında sularının bir kısmı Erzincan’a bir kısmı da Gümüşhane sınırlarına akan, bahar aylarında sarının tüm tonlarına bürünerek doğaseverleri büyüleyen Cami Yurdu Yaylasına gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne Gümüşhane’den 21, Kelkit’ten 10 olmak üzere toplam 31 sporcu katıldı.

Araçlarla ulaştıkları Kelkit ilçesine bağlı Cemallı köyünden yürüyüşe başlayan grup Cami Yurdu mevkiine geldiğinde geniş alanlarda açan sarı çiçeklerin oluşturduğu manzara karşısında adeta büyülendi. 

Yürüyüş boyunca sarı çiçekler ve papatyalarla bezenmiş yollarda ve patikalarda ilerleyen doğaseverler, bu anları ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekti, yaylada çocuklar gibi eğlenerek, doğanın sunduğu bu güzelliklerin tadını çıkardı. Buradan Gürleyik köyüne ilerleyen sporcular 17 kilometrelik parkuru yağmur yağışı altında tamamladı.

“Gümüşhane'ye gelen herkese bu gruba katılmasını öneririm”

Rize'de görevliyken Gümüşhane’ye geçici görevle gelen ve GÜDAK ekibine dahil olarak Gümüşhane coğrafyasını keşfe çıkan Dr. Amin Fatu, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. İlerleyen günlerde bir daha katılmak isterim. Gümüşhane'ye gelen herkese bu gruba katılmasını öneririm. Bu etkinlik o kadar güzel oldu ki yaylaya geldik sonra grupça dolaştık, eğlendik, birlikte yemek yedik. Harika yani” dedi.

“Görülmesi gereken eşsiz güzellikte bir yer burası”

Gruba rehberlik yapan Fatih Arslan ise Kelkit ile Erzincan’ı bir sırt halinde ayıran 2 bin 400 metre rakımlı bölgenin turnalarıyla, sarı çiçekleriyle, çayırlarıyla meşhur olduğunu söyledi. Cami Yurdu veya Çimen Yaylasının özelliğini anlatan Arslan, “Buradan doğan derelerin bir kısmı Erzincan’ın Refahiye bölgesine akıyor diğer kısmı da Kelkit çayına doğru akıyor. Kelkit çayının doğduğu yerler diyoruz biz buralara. Bu bölgede özellikle sarı çiçekler açtığı zaman doğa severlerin özellikle Kelkit çayının doğduğu yerleri merak edenler için görülmesi gereken eşsiz güzellikte bir yer burası. Tüm doğa severleri bu bölgeye özellikle bu mevsimde çiçeklerin açtığı zamanda gelmelerini tavsiye ediyoruz. Çiçekler Haziran'ın ilk haftası açıyor ve yaklaşık olarak Haziran'ın sonuna kadar o çiçekleri burada görmek mümkün” diye konuştu.

“Çok güzel, sarı çiçeklerin muhteşem olduğu bir yayla”

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut da Kelkit kanyonu üzerine bir parkur düzenlediklerini belirterek, “Kelkit Cemallı köyünden başladığımız parkur Çimenli Yaylası ve Cami Yurdu'na doğru devam etti. Gerçekten çok güzel, sarı çiçeklerin muhteşem olduğu bir yayla. Herkese tavsiye edeceğim bir parkur. Çok rahat ve güzel bir yürüyüş yaptık. Fakat biraz yağmura yakalandık. O da doğanın azizliği. Güzel bir yürüyüştü” ifadelerini kullandı.

Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 1
1 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 2
2 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 3
3 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 4
4 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 5
5 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 6
6 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 7
7 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 8
8 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 9
9 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 10
10 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 11
11 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 12
12 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 13
13 / 14
Cami Yurdu Yaylası baharın renk cümbüşüyle sarıya büründü 14
14 / 14
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *