Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Çay ocağını yuva belleyen kediler müşterilerin maskotu oldu

Çay ocağını yuva belleyen kediler müşterilerin maskotu oldu

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bulunan bir çay ocağı sokak kedilerin evi oldu. Müşterilerle oyun oynayan kediler, çay ocağının maskotu haline geldi.  

239
Gösterim

İlçedeki Aydın Doğan Caddesi üzerinde bulunan İsmail Söylemez’e ait çay ocağı sokak kedilerinin yeni evi oldu. Çay ocağına giren kedileri her gün besleyen ve onlara kucak açan Söylemez, müşterilerin durumdan rahatsız olmadığını söyledi.

Müşterilerle oyun oynayan kedilerin görüntüleri de vatandaşların yüreklerini ısıtıyor. Özellikle çocukların kedileri gördükten sonra babalarıyla birlikte çay ocağına tekrar gelmek istediklerini söyleyen işletme sahibi İsmail Söylemez, kedilerin herkesin sevebileceği temiz hayvanlar olduğunu dile getirdi.

Müşterilerinin kedileri görmekten rahatsız olmadığını aksine onlarla sürekli oyun oynadıklarını söyleyen çay ocağı işletmecisi İsmail Söylemez, “Kediler bir kış günü dışarıdaydı, üşümesinler diye içeri aldık yedirdik. Ondan sonra sürekli gelmeye başladılar. Daha dışarı çıkmadılar. İnsanlarla iç içe oldular. Sıcak havalarda dışarı çıkıp gidiyorlar, soğuk havalarda içeri geliyorlar. Ben ciğer alıyorum, salam alıyorum, mamalarını alıyorum. Her gün yediriyorum. Herkes alıştı onlara, bir tanesi tesbihlerle oynuyor, bir tanesi eliyle oynuyor, ip sallıyorlar. Az önce bir çocuk burada kediler varmış bir daha gelelim dedi. Kedi sevimli bir şey, herkesin sevebileceği temiz bir hayvan. Müşteriler zaten bir insanın cennet kapısı böyle aralanır sen bu halinle cennete gidersin diyorlar. Biz hayvanlar soğukta ve aç kalmasınlar diye yapıyoruz. İmkanı olan herkesin bakmasını tavsiye ederim” dedi.

Kedilerin karınları doyduktan sonra sobanın altında uyuduğunu dile getiren müşterilerden Talip Yüce ise “Bu kahvede ilginç olan şey İsmail abinin kedileri. Bizzat ciğerlerini ben alıp geliyorum, İsmail abi para veriyor. Çok hayvan sever birisi ben de onu çok seviyorum. Allah razı olsun. Tesbihimi sallayıp kedilerle oynuyorum, çağırıyorum, geliyorlar. Hayvanlar zararsız, yedirip içirdiğin zaman sobanın dibinde uyuyorlar” diye konuştu.

Çay ocağını yuva belleyen kediler müşterilerin maskotu oldu 1
1 / 6
Çay ocağını yuva belleyen kediler müşterilerin maskotu oldu 2
2 / 6
Çay ocağını yuva belleyen kediler müşterilerin maskotu oldu 3
3 / 6
Çay ocağını yuva belleyen kediler müşterilerin maskotu oldu 4
4 / 6
Çay ocağını yuva belleyen kediler müşterilerin maskotu oldu 5
5 / 6
Çay ocağını yuva belleyen kediler müşterilerin maskotu oldu 6
6 / 6
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *