Ara
Gümüşhane
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak

Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmeleri amacıyla Gümüşhane’de ‘Beyaz Bayrak’ başvurusu yapıp sertifika almaya hak kazanan 22 okul için Beyaz Bayrak ve Sertifika töreni düzenlendi.

975
Gösterim

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmeleri amacıyla Gümüşhane’de ‘Beyaz Bayrak’ başvurusu yapıp sertifika almaya hak kazanan 22 okul için Beyaz Bayrak ve Sertifika töreni düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, Şube Müdürü Adem Doğan, okul müdürleri ve beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Ali Arıkan, “Okullarımız temiz, düzenli ve tertipli. Temizlik fiziksel ortamlardan kaynaklandığı gibi kişisel alışkanlıklardan ve eğitimden de geçiyor. Çocuklarımızı ne kadar bu konuda eğitebilirsek kişisel ve çevre bakımları konusunda sağlıklı bir yaşama kavuşacaktır. Beyaz Bayrak projesinde yapılan çalışmaları takdirle karşılıyorum. İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, projeye katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Belgeyi almayı hak kazanan okullarımız ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Beyaz Bayrak Önemlidir”

İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan ise geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklarını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitelerini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla her iki bakanlık arasında ‘Beyaz Bayrak’ işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatarak, “Bu protokolün amacı Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim gören öğrencilerimizin temizlikte hijyen konusunda bilgilendirmek bilinçlendirmek, teşvik etmek toplum ve sağlığını korumak, kaliteli yaşam seviyesini aynı zamanda temizlik ve hijyen konusunda eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek amaçlanmıştır. Beyaz bayrak önemlidir, çünkü bulaşıcı hastalıklarımızın bir çoğu bildiğimiz gibi kişisel, çevresel hijyen ve temizliğinin azlığından oluşmaktadır. Beyaz Bayrak önemlidir, eğitim kalitesinin bir göstergesidir. Dinimizin buyurduğu gibi imanın yarısı temizliktir denilmektedir. Beyaz bayrak önemlidir Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bu vesile ile çalışmada görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belgeyi alanları ve hak edenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Okullarımızın Tamamını Sağlıklı Okul Ortamına Kavuşturmuş Olacağız”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun da Beyaz Bayrak konusunun eğitim camiası için son derece anlamlı olduğuna değinerek, şunları söyledi: “Sağlıklı nesil sağlık gelecek diyoruz. Sağlık nesil sağlıklı gelecek nasıl oluşacak sağlıklı bir ortamda oluşacak. Beyaz Bayrak toplum içerisinde Beyaz Bayrak çekmek tabiri var kime beyaz bayrak çekilir teslim olma anlamında beyaz bayrak çekilir. Bizim okullarımızda mikroplara beyaz bayrak çekmiş durumdalar bu belgeyi almayı hak kazananların okulda artık hijyenik bir ortam sağlandığını sağlıksız koşulların artık teslim olduğunun bir göstergesidir.”

“Türkiye Genelinde İlk 10 İçerisindeyiz”

Beyaz bayrak alan okulların sayısının hızla arttığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür eden Olgun, “İl Sağlık Müdürlüğünün bu konuda hassasiyeti, gayreti bizlere de bir sinerji oluşturuyor. Milli Eğitim camiası içerisinde arkadaşlarımızın alanda sağlıklı mekânlar oluşturma adına çabaları takdire şayandır. Sayımızı hızla artırıyoruz. Türkiye genelinde ilk 10 içerisindeyiz. İnşallah daha da yukarlara taşıyacağız. Okullarımızın tamamını bu anlamda sağlıklı okul ortamına kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Törende daha sonra 22 okul yöneticisine Beyaz Bayrak ve sertifikaları Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin tarafından verildi.

Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 1
1 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 2
2 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 3
3 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 4
4 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 5
5 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 6
6 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 7
7 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 8
8 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 9
9 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 10
10 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 11
11 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 12
12 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 13
13 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 14
14 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 15
15 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 16
16 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 17
17 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 18
18 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 19
19 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 20
20 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 21
21 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 22
22 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 23
23 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 24
24 / 25
Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak 25
25 / 25
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *