Ara
Gümüşhane
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8324 %0.04
50,6497 %0.54
6.144,45 % 0,57
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş

Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş

Gümüşhane’de 4 Aralık Dünya Madenciler günü nedeniyle, işsiz kalan madenciler yürüyüş düzenledi.

357
Gösterim
Gümüşhane’de 4 Aralık Dünya Madenciler günü nedeniyle, işsiz kalan madenciler yürüyüş düzenledi.

Merkeze bağlı Demirkaynak köyünde ki Koza Altın İşletmelerinde çalışan ve madende faaliyetlerin durması nedeniyle uzun bir süredir işsiz kalan işçilerin gerçekleştirdiği yürüyüşe eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar ile CHP teşkilatı da destek verdi.

Yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşte 'Ekmek kapımızı açın, işimizi geri istiyoruz' pankartı öncülüğünde ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen işçiler 'Gümüşhane uyuma, madencine sahip çık', 'Çalışma hakkımız engellenemez', 'İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız', 'Madenler bizimdir, bizim kalacak', 'Paralel değiliz, izinleri isteriz', 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' sloganları attı.

ŞEHİT MADENCİLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Belediye Başkanlığı yanındaki Fatih Parkına kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından burada toplanan grup, yakın zamanda Soma ve Ermenek başta olmak üzere meydana gelen tüm maden facialarında hayatını kaybeden madenciler ve ebediyete intikal etmiş tüm madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nın okudu.

“ARTIK MADENLER ÖLÜM ÇUKURLARI OLMASIN”

Programda madenciler adına konuşan Arslan Kalyoncu, son zamanlarda yüzlerce arkadaşlarını madenlerde kaybetmenin yasını tuttuklarını belirterek, "Artık ülkemizde madenler ölüm çukurları olmasın, madenciler ölmesin, ocaklar sönmesin, yüreklere kor ateşler düşmesin." dedi.

“BİZLER MADENLERDE İŞ KAZALARINDA ÖLMEDİK DİYE CEZALANDIRILAN GÜMÜŞHANELİ MADENCİLERİZ”

Yaşanan kazalara rağmen Türkiye'de güvenli çalışma ortamlarının örneklerinin olduğunu fakat bunların kapatılmayla karşı karşıya olduğunu belirten Kalyoncu, "Bizler madenlerde iş kazalarında ölmedik diye cezalandırılan Gümüşhaneli madencileriz. Bizde bu vatanın evlatlarıyız, madende ölmedik diye işsizlikle cezalandırılan evlatlarız. Bu tür işletmelerin kapatılması yeni maden kazalarına, yeni ölümlere davetiye çıkarmak demektir. Bizler insanca ve onurlu yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

“600 KİŞİ İŞSİZ KALDI”

Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madeninde çeşitli izinlerin verilmeyişi nedeniyle 600 kişinin işsiz olduğunu kaydeden Kalyoncu, Koza'nın Gümüşhane piyasasına aylık 10 milyon lira katkısı olduğunu belirterek, bu tesisin kapatılmasının hem işçiyi hem de esnafa verilen bir ceza olduğunu dile getirdi.

Seçimlerden önce siyasetçilerin madenin kapanmayacağını, el değişeceğini, kimsenin mağdur edilmeyeceğini söylediklerini kaydeden Kalyoncu, 600 işçinin işlerine geri dönmelerini istediklerini ve bunun da evrensel bir insan hakkı olduğunu söyledi.

Yürüyüşe katılan eski Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da yaptığı konuşmada bu konunun siyaset üstü olduğunu belirterek, kış günü evine ekmek götüremeyen işsiz insanların var olduğunu söyledi.

“BU KONUYU PARTİLER ÜSTÜ, SİYASET ÜSTÜ DÜŞÜNELİM”

Bu eylemin işveren için değil, işçiler için, esnaf için, Gümüşhane halkı için yapıldığını vurgulayan Canlı, “Bu akıl tutulması artık dursun. Bu maden ocağı açılsın. Gümüşhane halkı ve bütün siyasi partiler, iktidar partisi sahip çıksın. Bu konuyu partiler üstü düşünelim. Valimizden, Milletvekilimizden, hükümetimizden, bu kardeşlerimize sahip çıkarak bu işin sonlandırılmasını istiyoruz. İnsanlar evine ekmek götüremeyecek durumda.” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar ise konuşmasında CHP Genel BAşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını madencilere iletti. Önceliklerinin emek olduğunu belirterek, "Yukarıdaki çekişmelerin sizlere yansımış olması en büyük üzüntümüzdür. 'Biz insana odaklı siyaset yapıyoruz', 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyenlere soruyoruz 'İnsan odaklı siyasetiniz nerede? Bu karda kışta bu kadar insan neden sokakta?” dedi.

Konuşmaların ardından slogan atan işçiler, maden açılıncaya kadar bu tür eylemlere devam edeceklerini belirterek olaysız şekilde dağıldı.
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 1
1 / 12
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 2
2 / 12
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 3
3 / 12
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 4
4 / 12
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 5
5 / 12
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 6
6 / 12
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 7
7 / 12
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 8
8 / 12
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 9
9 / 12
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 10
10 / 12
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 11
11 / 12
Gümüşhane’de Madencilerden Yürüyüş 12
12 / 12
Yorumlar
f
ferdi gür 11 yıl önce
madeni ayakkabı kutusu kapattı hırsızlıkları ortaya çıkınca tayip efendi ne yapsın intikam yeminleri etti memleti soyucaklar kimseden ses çıkmayacak rıza saraflar bakanlar ve oğulları gülen in okulundan mezun olan polisler ayakkabı kutularını ortaya cıkarınca olanlar fetullah gülen madenlerini ve bizim gariban işçilerimize oldu
BEĞENME
0
CEVAPLA