Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane’de Sürücülere Kar Lastiği Bilgilendirmesi

Gümüşhane’de Sürücülere Kar Lastiği Bilgilendirmesi

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, her ay çeşitli konularda hazırladığı Bilgi Paylaşım Bültenleri ile vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

441
Gösterim
Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, her ay çeşitli konularda hazırladığı Bilgi Paylaşım Bültenleri ile vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Son olarak hazırlanan “Trafikte Önce Emniyet” başlıklı Bilgi Paylaşım Bülteninde yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmalarının zorunlu olduğu anlatılıyor. Vatandaşların kış lastiği kullanımının faydaları, yasal zorunluluğu ve önemi hakkında bilgilendirilmesi hedeflenen Bilgi Paylaşım Bülteninde ayrıca “Trafikte Önce Emniyet, Trafikte İhmal Felaket Doğurur” şekilde mesajlara yer veriliyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelince İl Merkezinde sürücülere dağıtılan bülten, İl Emniyet Müdürlüğünün www.gumushane.pol.tr  adresinde de yayınlandı.

Bilgi Paylaşım Bülteninde şu bilgiler yer alıyor:

“Kış lastiği kullanımı zorunluluğu, tüm otobüs, çekici, tanker, kamyon, minibüs ve kamyonet türü araçlar ve Karayolu Taşıma Yönetmeliğince “A” türü yetki belgelerine* kayıtlı otomobiller için geçerlidir.

Yolculuk sırasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak yedek lastiklerin de (stepne lastiği) kış lastiği olması zorunludur.

Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği statüsünde değerlendirilmektedir.

Kamyonet, minibüs ve “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobil türü araçların tüm lastiklerinde kış lastiği takılması zorunludur.

Kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork gibi araçların kullandıkları lastiklerin yanak bölgelerinde (M+S) işareti; minibüs, otomobil ve kamyonet sınıfındaki araçların lastiklerinin yanak kısımlarında (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake)   işareti olması gerekmektedir.

Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması durumunda lastiğin omuz bölgesinde (M+S) işareti olsa dahi, sırt deseninin kış lastiği kriterlerine uygun olması gerekmektedir.

Kış lastiği zorunlu olduğu halde kullanmayan araç sürücülerine, kanun hükmünde kararname  gereğince 500 Türk Lirası tutarında idari para cezası uygulanır ve bu araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilir.”
Gümüşhane’de Sürücülere Kar Lastiği Bilgilendirmesi 1
1 / 4
Gümüşhane’de Sürücülere Kar Lastiği Bilgilendirmesi 2
2 / 4
Gümüşhane’de Sürücülere Kar Lastiği Bilgilendirmesi 3
3 / 4
Gümüşhane’de Sürücülere Kar Lastiği Bilgilendirmesi 4
4 / 4
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *