Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı

Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı

Gümüşhane’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde süt üretimi yapan üreticilere yönelik “Süt hijyeni ve Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon" konulu panel düzenlendi.

717
Gösterim

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi Karaca Salonunda düzenlenen panele, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, DSİ 223. Şube Müdürü Ümit Yayla, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Proje sorumlusu Selahattin Dal, Şube ve İlçe Müdürleri, üretici birlikleri ve süt üreticileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, tohumdan sofraya üretimin her aşamasında yürüttükleri proje ve faaliyetlerle sağlıklı gıda üretimi için çalışmalarını büyük bir heyecan ve gayretle yürüttüklerini belirterek, “Bugün gıda sektörünün en önemli ürünlerinden biri olan süt bu programımızın konusunu oluşturuyor. Sütle ilgili bu paneli düzenlememizdeki amacımız, ilimiz genelinde süt üretimi yapan üreticilerimizin, süt ve süt ürünleri üretiminde dikkat edilmesi gereken besleme, bakım, muhafaza ve gelirlerini teminat altına alma gibi hususlarda bilgi düzeylerinin artırılarak, verimli, kaliteli, karlı, sağlıklı ve sürdürülebilir üretim yapmalarını sağlamaktır” dedi.

Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığından Proje Sorumlusu Selahattin Dal ise düzenlenen eğitim programlarının amacının sağım hijyenini çiftçiye öğretebilmek ve yapılan hatalardan vazgeçmelerini sağlamak olduğunu, 2016 yılından günümüze kadar devam eden projede şu ana kadar 494 kurs düzenlendiğini ve bu kurslardan 10 bin 752 çiftçiye katılım belgesi düzenlendiğini ve bundan sonraki süreçte üretici, tüketici ve sektör temsilcilerini paneller, çiftçi gezileri ve köy toplantıları ile bir araya getirerek eğitim ve yayım faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.

Konuşmalarının ardından panel düzenine geçilerek Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şükrü Gürler'in moderatörlüğünde Trabzon Et Kombinası Müdürü Dr. Serkan Kumaş tarafından Süt Hayvanı Beslenmesinde Genel Kurallar, Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Veteriner Hekim Hamza Özdener tarafından Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (TARSİM) Giresun Böle Müdürü Bülent Yaşaroğlu tarafından Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan Sigortaları ve Dar Kapsamlı Hayvan Sigortası konularında katılımcılara yönelik sunumlar yapılarak, soru ve talepleri değerlendirildi.

Çiftçilerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği panelin sonunda panelistlere ve üreticilere belge takdimlerin ardından süt üreticilerine süt kovası, süt sağım önlüğü, meme dezenfektanı ve meme daldırma kabı dağıtımı yapılmasıyla program sona erdi.
 

Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı 1
1 / 8
Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı 2
2 / 8
Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı 3
3 / 8
Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı 4
4 / 8
Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı 5
5 / 8
Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı 6
6 / 8
Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı 7
7 / 8
Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı 8
8 / 8
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *