Gümüşhane
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,5991 %0.03
53,0556 %0.2
6.646,52 % 1,18
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane’nin keskin kalemi Eskicioğlu anıldı

Gümüşhane’nin keskin kalemi Eskicioğlu anıldı

Gümüşhane'nin unutulmaz ve yaşadığı dönemdeki en keskin kalemlerinden birisi olan merhum Orhan Sahir Eskicioğlu, vefatının yıldönümünde “Gümüşhane için geçen bir ömür: Orhan Sahir Eskicioğlu” adlı programla anıldı.

1086
Gösterim
Gümüşhane’nin keskin kalemi Eskicioğlu anıldı

Geçtiğimiz aylarda merhum Eskicioğlu’nun hayatı ve makalelerini içeren "Kılçık" adlı kitabını kaleme alan tarihçi-yazar Serhat Doğan’ın sunumu Gümüşhane Belediyesi Hüseyin Nihal Atsız Kültürevinde gerçekleştirildi.

Sunumunda Gümüşhane’nin beşeri coğrafyasından daha büyük bir insan coğrafyasına sahip olduğunu kaydeden Doğan, “Gerçekten de Türk tarihinin önemli ve kritik yerlerinde çok sayıda Gümüşhaneli isim saymak mümkündür. Nihayetinde Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinden Hüseyin Nihal Atsız'a, Dilaver Cebeci'den Şinasi Özdenoğlu’na, Nurettin Özdemir, Ali Metin Tokdemir, Mahmut Oltan sungurlu, Şeref Akdik, Kamil Akdik ve daha pek çok isim sayabilirim. Bu isimlerden birisi de eğitimci ve yazar olarak yakın tarihe kadar hafızalarımızda yer alan Orhan Sahir Eskicioğlu’dur. Öğrencileri ve yakın çevresi onu Erdinç hoca olarak tanıtmıştı ancak gerçek şudur ki o bu şehirde kalemin en usta efendilerinden birisiydi. Öylesine keskin bir kalem sahibiydi ki atlıyı atından indirecek bir keskinliğe sahipti” dedi.

Eskicioğlu’nun 1973 yılında ilk yazısını yazmaya başladığı andan itibaren vefat edene kadar geçen sürede ilk günkü heyecanıyla her yazısını kaleme aldığını hatırlatan Doğan, “Büyük bir Gümüşhane sevdalısıydı ve şehrindeki her mesele onu yakından ilgilendirirdi. Onun hiciv dolu kaleminin yöneldiği herkeste kapanması zor yaralar açtığı bir gerçektir. Ancak böylesine büyük bir kalem ustasının belki de en büyük talihsizliği insanların siyah yada beyaz diye ayrılmak zorunda kaldığı bir dönemde yaşamış olmasıdır. Buna rağmen Gümüşhane için büyük isimlerden birisiydi. Burada onun hayatına şahitlik etmiş büyük bir kalabalık görmekteyim. Bu Rahmetli Orhan hocanın kalplere nasıl dokunduğunu bana gösteren en önemli delildir” diye konuştu.

Programa Gümüşhane’nin kalem erbapları ve çok sayıda seveninin yanısıra aile bireyleri de katılarak hem Serhat Doğan’ın kaleme aldığı “KILÇIK” kitabının tanıtımı da yapıldı.

Eskicioğlu’nun evlatları programa katılarak kendilerini onurlandıran engin gönüllü tüm Gümüşhanelilere teşekkür ederek, “Bu vesile ile uzun zamandır hayalini kurduğumuz ve babamıza vefa borcumuz olan bu kitabın “doğmasına” vesile olan kitabın yazarı kıymetli dostum Serhat Doğan beye de ayrıca teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’nin keskin kalemi Eskicioğlu anıldı 1
1 / 6
Gümüşhane’nin keskin kalemi Eskicioğlu anıldı 2
2 / 6
Gümüşhane’nin keskin kalemi Eskicioğlu anıldı 3
3 / 6
Gümüşhane’nin keskin kalemi Eskicioğlu anıldı 4
4 / 6
Gümüşhane’nin keskin kalemi Eskicioğlu anıldı 5
5 / 6
Gümüşhane’nin keskin kalemi Eskicioğlu anıldı 6
6 / 6
Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız