Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8116 %0.19
50,1798 %-0.04
5.955,69 % 0,00
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti

Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinden ilk ihracat Tam Tarım A.Ş Şirketi tarafından üretilen glutensiz karabuğday unu ve tanesiyle KKTC'ye yapıldı.

354
Gösterim

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan Tam Tarım Hayvancılık Gıda Nakliyat Petrol İthalat İhracat Pazarlama A.Ş, Kelkit ilçesinde kurulu Türkiye’nin ilk karabuğday un ve bulgur fabrikasında üretilen glutensiz karabuğday unu ve tanesinin ihracatına itibarıyla başladı.

Gerçekleştirilen ilk sevkiyata Kelkit TSO Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Tam Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Gürsoy ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Tam Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Gürsoy, ihracatın kendileri için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “İhracatla birlikte şirketimizin vizyonunu ve hedeflerini daha da büyütüyoruz. Bu ihracatı gerçekleştirmemizde bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kelkit TSO Başkanı Mustafa Servet Daltaban ise Kelkit’in sahip olduğu doğal ve beşeri kaynakların ihracat potansiyeli açısından oldukça önemli olduğunu dile getirerek, “İhracat, bir ülkenin ekonomik gücünün ve refahının önemli göstergelerinden biridir. İhracat yapan ülkeler, ithalata bağımlı olmaktan kurtularak, kendi kaynaklarından elde ettikleri gelirle kalkınmayı sağlarlar. Bu nedenle, ilçemizin ekonomik kalkınması için ihracatı artırmamız gerekmektedir. İlçemiz, zengin tarım ve hayvancılık potansiyeline sahiptir. Ayrıca, madencilik ve ormancılık gibi sektörlerde de önemli bir potansiyele sahiptir. Bu sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımızın ihracata yönelmesi, ilçemizin ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de tamamı ithal edilen bir ürünün ilk ihracatının Kelkit’ten gerçekleşmesinin kendileri için büyük bir önem taşıdığının altını çizen Daltaban, “Firmamızı gösterdiği çaba ve başarıdan ötürü tebrik ediyor, ihracatın katlanarak devam etmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 1
1 / 12
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 2
2 / 12
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 3
3 / 12
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 4
4 / 12
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 5
5 / 12
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 6
6 / 12
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 7
7 / 12
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 8
8 / 12
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 9
9 / 12
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 10
10 / 12
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 11
11 / 12
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti 12
12 / 12
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *