Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8125 %0.19
50,2105 %0.03
5.979,91 % 0,41
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yapıldı

Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yapıldı

Gümüşhane Kent Konseyi’nin 2016 Ocak ayı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

340
Gösterim
KAYNAK: Gümüşkoza Gazetesi
Gümüşhane Kent Konseyi’nin 2016 Ocak ayı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan toplantıya Vali yardımcısı İsmail Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Kent Konseyi Genel Kurul üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

“BİLDİRİYE İMZA ATANLAR ÜLKEYİ TERK ETSİN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından genel kurul toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Pir, Kent Konseyi’nin 2015 yılı değerlendirmesine geçmeden önce, 89 üniversiteden bin 128 akademisyenin ‘Barış İçin Akademisyenler inisiyatifi’ adı altında, Güneydoğu’daki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla ilgili yaptıkları ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye sert tepki göstererek bildiriye imza atan akademisyenleri ülkeyi terk etmeye davet etti.

Pir, “Son aylarda Devletimizin kararıyla Diyarbakır, Silvan, Cizre ve çevre il ve ilçelerde vatandaşımızın huzur ve güveni, birlik ve bütünlüğümüz için bölgeyi başta PKK’lı teröristleri temizlemek için başlatılan operasyonlarda şehit düşen kahraman asker ve polisimize ve terör kurbanı masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu bağlamda 11 Ocak 2016 günü ortaya çıkarak Türk devletinin Diyarbakır’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Silopi’de, Sur’da masum vatandaşlarımızı PKK’lı teröristlerin kıskacından kurtarmak için yaptıkları huzur ve güven operasyonlarına karşı çıkarak bildiri yayımlayan Türk Devleti’nin düşmanı 1228 PKK sempatizanı sözde akademisyenleri kınıyorum. Bütün Dünyanın gözü önünde yaşanan ve kendi ırkından insana her türlü zulmü yapan PKK’lı teröristleri görmeyen bu gözü kapalı 1228 gözü kapalı zavallı kişileri bu ülkenin bilim yuvalarını ve ülkeyi terk etmeye davet ediyorum. Türk Devleti sadece bugün değil, tarihin hiçbir döneminde vatandaşına şiddet ve baskı uygulamamıştır. Devletimiz her zaman şefkatli bir ana, şefkatli bir babadır. Türkiye’nin birçok üniversitesinde görev yapan bu sözde akademisyenler başta olmak üzere 40 senede 40 bin masum insanın canına kıyan PKK cani örgütünü ve onun tüm destekçilerini Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı olarak kınıyorum” şeklinde konuştu.

PKK terörü ve destekçilerine yönelik yaptığı açıklamanın ardından Kent Konseyince yapılan çalışmaları sunum eşliğinde anlatan Pir, uyuşturucu, madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı konulu bir seçmeli dersin ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında okutulması, Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulama otelinin yapılması ve Gümüşhane yöresine ait pestil-köme’nin seçmeli ders olması konusunu genel kurulun oylamasına sundu. Sunulan konular genel kurul üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Pir’in yaptığı sunumun ardından söz alan Vali Yardımcısı İsmail Özkan, terör propagandalı bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik tepkisini dile getiren Başkan Pir’e açıklamasından dolayı teşekkür etti. Özkan ayrıca tüm Kent Konseyi üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Gümüşhane Karşıyaka Tabiat Parkı Projesi slayt gösterimini sunmasının ardından program sona erdi.

Oğuzhan Bayır
Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yapıldı 1
1 / 6
Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yapıldı 2
2 / 6
Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yapıldı 3
3 / 6
Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yapıldı 4
4 / 6
Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yapıldı 5
5 / 6
Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yapıldı 6
6 / 6
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *