Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7986 %0.14
50,2176 %0.01
5.990,38 % 0,58
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Kuşburnunun ketçabı da yapıldı

Kuşburnunun ketçabı da yapıldı

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Gümüşhaneli hemşehrimiz Doç. Dr. Çetin Kadakal, ilklere imza atmaya devam ediyor. Kadakal, aralarında kuşburnu ketçabının da bulunduğunu 11 yeni ürünün tanıtımını gerçekleştirdi.

800
Gösterim

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Gümüşhaneli hemşehrimiz Doç. Dr. Çetin Kadakal, ilklere imza atmaya devam ediyor. Kadakal, aralarında kuşburnu ketçabının da bulunduğunu 11 yeni ürünün tanıtımını gerçekleştirdi.

Pamukkale Kongre ve Kültür Merkezinde Doç. Dr. Çetin Kadakal tarafından bu yıl 5. si düzenlenen “Yeni Ürünler Sergisi” katılımcılardan tam not aldı. Sergide kuşburnu ketçabı, leblebili ballı mix, nar ketçabı, turunçgil peltesi, ballı–tarçınlı yoğurt, sos-mix, pedomit havuç ketçabı, karpuz pekmezi, incir şarabı, reyhan şerbeti olmak üzere 11 yeni ürünün tanıtım toplantısı ve sergisi sunuldu.

Akademisyenler, öğrenciler ve gıda sanayicilerinden oldukça yoğun ilgi gören 5. Yeni Ürünler Sergisinde konuşan hemşerimiz  Doç. Dr. Çetin Kadakal, günümüzde hem değişen tüketici gereksinimlerinin hemde teknolojik gelişmelerin, işletmelerin yeni ürün geliştirme konusuna daha fazla önem vermesini gerekli kıldığını, özellikle rekabetin yoğun olarak yaşandığı gıda sektöründe yeni gıda ürünlerinin öneminin daha çok ortaya çıktığını, bu anlamda çok yönlü düşünce tarzı ile doğru fikri doğru ürünle buluşturmanın esas olduğunu, gıda işletmelerinin ancak kar getireceklerine inandıkları ürün fikirleri için daha ileriye gitmeyi yani ürün açısından ticarileşmenin önem arzettiğini belirtti.

Kadakal, işletmelerin yeni bir ürünü pazara sürme anlamında oldukça fazla parametreyi dikkate alarak karar aşamasına vardıklarını, ancak burada aslolanın ürünün tüketiciden tam not alması olduğunu vurgulayarak, “Yeni ürün geliştirmede son yıllarda pazar ve teknolojideki değişim hızı önemli ölçüde artıyor. Yeni bir ürün ortaya koyulurken, gerek ürün lezzetiyle tüketici beğenisini kazanan gerekse de insanların herhangi bir ihtiyacını karşılayacak nitelik, özellik ve bileşenlere sahip olması yani yaşamı daha kolay hale getirme hedefi sağlayan ürünler piyasada ticarileşme potansiyeliyle varolma savaşından başarıyla çıkacak” dedi.

Yeni bir gıda ürününün insanların farklı lezzetleri tatmasına olanak sağlayan yeni bir pencere, yeni bir değişim olduğuna dikkat çekerek, “Tıpkı milattan önce 535-475 yılları arasında Efes'de yaşamış olan filozof  Herakleitos’un dediği gibi: ‘Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” diye konuştu.

Kadakal, tarafından 5.si düzenlenen “Yeni Ürünler Sergisi”’nde tüm ürünlerin tadım ve değerlendirilmesi sanatçı Serkan Dumano ve ekibi tarafından sunulan canlı müzik eşliğinde gerçekleştirildi.

Sergide birbirinden güzel olarak değerlendirilen ürünlerden özellikle “kuşburnu ketçabı” ilgi odağı haline geldi.

Gerek görünüm gerekse besleyicilik açısından oldukça önemli olan kuşburnu meyvesinin günümüzde fast food tarzı beslenmenin vazgeçilmez katkısı olarak değerlendirilen ketçap tüketiminde kuşburnu ketçabının üstün özellikleri dolayısıyla hakettiği yeri alacağı katılımcıların ortak görüşü olarak yansıtıldı.

Sergi sonunda program ve ürünler konusunda düşüncelerini paylaşan Doç. Dr. Çetin Kadakal, tüm ürünlerin birbirinden güzel olduğunu, ancak bunlar içerisinde kendisi için “kuşburnu ketçabı”nın ayrı bir öneminin olduğunu, adı Gümüşhane ile özdeşleşen kuşburnu meyvesinin ketçaba işlenmesinin sağlanması ve bunun Gümüşhane sevdalısı olan kendisi tarafından patent olarak topluma sunulmasının kendisini ayrı bir mutlu ettiğini belirtti.

Gümüşhaneli yetkililere de sitemlerini belirten Kadakal, sergide sunulan ürünlerin farklı şehirlerin belediyeleri tarafından sponsorlukla sahiplenilirken adı Gümüşhane ile özdeşleşen kuşburnu meyvesinden üretilen ve yeni bir ürün olarak piyasaya arz edilen “kuşburnu ketçabı”nın tanıtım ve tadım toplantısına Gümüşhane'den destek verilmediğini kaydederek, kuşburnu ketçabına sahiplenme anlamında Tokat şehrinden aldığı sponsorluk tekliflerini “Memleketini en çok seven memleketine en çok hizmet edendir” düsturuyla reddettiğini kaydetti.
 

Kuşburnunun ketçabı da yapıldı 1
1 / 8
Kuşburnunun ketçabı da yapıldı 2
2 / 8
Kuşburnunun ketçabı da yapıldı 3
3 / 8
Kuşburnunun ketçabı da yapıldı 4
4 / 8
Kuşburnunun ketçabı da yapıldı 5
5 / 8
Kuşburnunun ketçabı da yapıldı 6
6 / 8
Kuşburnunun ketçabı da yapıldı 7
7 / 8
Kuşburnunun ketçabı da yapıldı 8
8 / 8
Yorumlar
E
Erdoğan Altunkara 7 yıl önce
Doç. Dr. Çetin Kadakal'a yürekten Teşekkürler. Bu ürünün Gümüşhane adına bir an önce ticari olarak raflarda yerini alması gerekir. Gümüşhaneli yetkiller umarım bu işte hızlı davranır ve ürünü bir başka şehrin sahiplenme sinin önüne geçerler. Son pişmanlık fayda vermez
BEĞENME
0
CEVAPLA
Ömer Tanbogan 7 yıl önce
bu ürün gerçekten mükemmel biran önce raflada yer alması gerekiyor sabırsızlıkla bekliyoruz emeği geçen herkese türk halkı olarak TSK. ederim
BEĞENME
0
CEVAPLA
R
Ramazan Çelebi 7 yıl önce
Bu üründe emeği geçen Çetin kadakal Hocama sonsuz teşekkürlerimi iletirim Bu ürünün raflarda bütün dünyada görülüp takılmasını isterim
BEĞENME
0
CEVAPLA
S
Serkan duman o 7 yıl önce
Sayın Doç.dr.çetin Kadakala başarılarından dolayı kendi adıma sonsuz teşekürlerimi sunuyorum bu ürünün biran önce Gümüşhane adına ticarileşmedi ve pestil köme üreticilerinin rafında yer alması büyük önem arz etmektedir.
BEĞENME
0
CEVAPLA