Ara
Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8210 %0.04
50,3675 %0.41
6.111,12 % 2,33
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Mantar Yetiştiriciliği kursiyerleri sertifikalarını aldı

Mantar Yetiştiriciliği kursiyerleri sertifikalarını aldı

Gümüşhane’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ve 88 saat süren ‘Mantar Yetiştiriciliği’ kursunda başarı gösterenlere sertifikaları verildi.

1800
Gösterim

Gümüşhane’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ve 88 saat süren ‘Mantar Yetiştiriciliği’ kursunda başarı gösterenlere sertifikaları verildi.

Kursa 40 üretici müracaat ederken, 25 kursiyer programı başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Eğitim kapsamında çalışanların iş sağlığı ve güvenliği, mantar üretim ortamları ve mantar üretimi konuları anlatıldı.

Türkiye’de son yıllarda tüketici bilincinin artmasına bağlı olarak üretimi hızla artan kültür mantar yetiştiriciliğinin insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Tarım ve Orman İl Müdür Vekili İbrahim Murathan, “Mantar yetiştiriciliğinin kolay üretimi düşük sermaye gereksinimi ve yüksek kazanç düşüncesi üretim talebini artırıyor. Bakanlığımızca erişebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, çiftçilerimizin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini yükseltmek ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde ve talepler doğrultusunda eğitimler düzenliyoruz” dedi.

Murathan, Şube Müdürleri ve çiftçilerin katıldığı program sertifikaların dağıtılmasıyla son buldu.

Mantar Yetiştiriciliği kursiyerleri sertifikalarını aldı 1
1 / 4
Mantar Yetiştiriciliği kursiyerleri sertifikalarını aldı 2
2 / 4
Mantar Yetiştiriciliği kursiyerleri sertifikalarını aldı 3
3 / 4
Mantar Yetiştiriciliği kursiyerleri sertifikalarını aldı 4
4 / 4
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *