Ara
Gümüşhane
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,1733 %0.22
47,0419 %-0.01
4.336,89 % 1,24
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları

Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları

Gümüşhane’nin 2 bin 300 rakımlı Ziyaret Tepe bölgesinde Likarpa toplayan doğaseverlerin oluşturduğu muhteşem manzara Rize’nin meşhur çay bahçelerini andırdı.

124
Gösterim

Kentte 2 haftada bir doğa yürüyüşü yapan Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) bu haftaki etkinliğini piknik havasında Zigana dağlarının devamı olan Ziyaret Tepeye gerçekleştirdi.

Torul ilçesine bağlı Harmancık köyü sınırlarındaki Godanas Ormanları dört yol mevkiine araçlarıyla ulaşan 38 doğasever buradan çam ağaçlarının kokusu arasında yürüyüşlerine başladı.

Yüksek rakıma rağmen devasa çam ağaçlarının içerisinden Gelinkaya-Zigana-Cebeli üçgeninde kalan 2 bin 300 metre rakımlı Ziyaret Tepe mevkiine ulaşan sporcular burada oldukça fazla olan ve bölgede mavi altın olarak bilinen Likarpa toplamaya başladı.

Yanlarında getirdikleri kaplarla toplaması oldukça zahmetli olan Likarpa’yı toplamak için yamaca dağılan sporcuların o andaki görüntüsü Rize’nin eğimli arazilerinde çay toplayanların görüntüsünü andıran bir manzara ortaya çıkardı.

Bölgede doğal olarak yetişen ve hem sağlık hem de lezzet açısından büyük bir değer taşıyan şifa deposu yaban mersinini topladıktan sonra yine doğal olarak yetişen ahududu toplayan sporcular kara demlikte çay içip piknik havasındaki etkinliklerini aynı yoldan geri dönerek sonlandırdı.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut orman bakımından oldukça zengin olan ve her yıl mutlaka etkinlik düzenledikleri Godanas Ormanlarından başladıklarını belirterek "Çam ağaçlarının enfes kokusu arasında Zigana-Cebeli-Gelinkaya üçgeninde kalan Ziyaret Tepe'ye yürürken kurallara meydana okuyan devasa çam ağaçları arasında büyük keyif aldık. Zirvede bölgenin nadide meyvesi olan şifa deposu Likarpa meyvesiyle dolu alanlara ulaştıktan sonra herkes elinde getirdiği kabını dağ çileğiyle doldururken koyu sohbetlere dalıp günün keyfini çıkardı. Piknik havasında geçen 7 kilometrelik yürüyüşümüze katılan tüm doğasever dostlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 1
1 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 2
2 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 3
3 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 4
4 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 5
5 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 6
6 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 7
7 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 8
8 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 9
9 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 10
10 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 11
11 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 12
12 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 13
13 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 14
14 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 15
15 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 16
16 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 17
17 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 18
18 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 19
19 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 20
20 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 21
21 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 22
22 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 23
23 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 24
24 / 25
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları 25
25 / 25
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *