Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8103 %0.18
50,2065 %0.02
5.991,23 % 0,60
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Santa, özel ödülü Rektör Günaydın’a teslim etti

Santa, özel ödülü Rektör Günaydın’a teslim etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla Kocaeli Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirilen ve yaklaşık bin 500 öğrencinin 63 takımla katıldığı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Elektromobil Kategorisinde Kurul Özel Ödülü alan Gümüşhane Üniversitesi Santa Takımı ödülü Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’a teslim etti.

596
Gösterim
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla Kocaeli Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirilen ve yaklaşık bin 500 öğrencinin 63 takımla katıldığı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Elektromobil Kategorisinde Kurul Özel Ödülü alan Gümüşhane Üniversitesi Santa Takımı ödülü Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’a teslim etti. 

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na 3 araçla katılan Gümüşhane Üniversitesine Elektromobil kategorisinde Teknik Kontrollerde ve yarış organizasyonunda gösterdikleri centilmen davranışları nedeniyle Kurul Özel Ödülü verildi. Geçen sene tek araç olan Hidromobil aracıyla katılan takım, bu yıl ürettikleri Tomara ve Hidrovos isimli iki yeni aracıyla birlikte toplam 3 araçla yarışmaya katıldı.

Bu yıl onuncusu düzenlenen yarışa, 3 yıldır katılım gösteren Gümüşhane Üniversitesi Santa Takımı, elektromobil aracını yaklaşık 30 bin TL’ye üretti. 3 Kwat gücünde olan araç, 2 otomatik vites diferansiyel sistemine ve elektrik bataryalı motora sahip ve saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Hidrojenle çalışan hidromobil aracı ise 45 bin TL civarında bir maliyetle bütün emniyet ve elektronik donanımları yerli olarak Gümüşhane Üniversitesi Mekatronik Bölümü öğrencileri tarafından geliştirildi. Az ekip ve kısıtlı bir sürede üretilen araçlardan Hidrojenle çalışan araç yarışmaya 7 dakika geç başlamasına rağmen 6. sırada bitirerek büyük bir başarı sağladı. Tomara isimli elektromobil aracı ise yarışta teknik bir sorunla karşılaşmasından dolayı yarışmadan geri çekildi.

Yürütülen çalışmalar ve alınan sonuçlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, “Yarışmanın sonucu ne olursa olsun gerçekleştirilen çalışmanın önemli bir başarı olduğunu biliyor ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Rektör Günaydın, “Gümüşhane Üniversitesi olarak 3 yıldır katıldığımız TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına bu yıl yeni olan Tomara ve Hidorovos isimli iki aracımızı da dâhil ederek 3 araçla katıldık. Araçlarımızın motor ve batarya üniteleri hariç diğer bütün aksamları üniversitemizin kaynaklarıyla Meslek Yüksekokulumuz Mekatronik Bölümü öğrenci ve öğretim üyesi hocalarımız tarafından yapıldı. Geçen yıl pek fazla bir tecrübemiz olmamasına rağmen tek araçla katıldığımız yarışmada 7’ci olduk. Bu sene çok çalıştık, tecrübe edindik ve bir tanesi elektrik motorlu ve ikisi hidrojen olmak üzere üç araçla yarışmaya katıldık. Yeniliğin, teknolojinin ve bilimin takipçisi olmayı ilke edinen Gümüşhane Üniversitesinin böylesi projelere duyarsız kalması düşünülemez. Bu nedenle gelecek yıl için daha büyük bir takımla yarışmalara daha profesyonel bir şekilde katılmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Santa, özel ödülü Rektör Günaydın’a teslim etti 1
1 / 4
Santa, özel ödülü Rektör Günaydın’a teslim etti 2
2 / 4
Santa, özel ödülü Rektör Günaydın’a teslim etti 3
3 / 4
Santa, özel ödülü Rektör Günaydın’a teslim etti 4
4 / 4
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *