Ara
Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Tersun Barajında çalışmalar devam ediyor

Tersun Barajında çalışmalar devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Dilekyolu Deresi üzerinde inşa edilen Tersun Barajında çalışmaların devam ediyor.

3110
Gösterim

“54 metre yüksekliğinde inşa ediliyor”

Tersun Barajında çalışmaların devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajın 23 bin 560 dekar zirai tarım arazisinin sulanmasına hizmet edeceğini belirterek temelden 54 metre yüksekliğinde inşa edileceğini belirterek, “Silindirle sıkıştırılmış beton gövde tipinde inşa edilen Tersun Barajımız 273 metre kret uzunluğuna sahip olacak. Gövde temel dolgu beton imalatlarını tamamladığımız barajımızda enjeksiyon çalışmaları yüzde 65 seviyesinde devam etmektedir. Bunun yanı sıra diş betonları ve yamaç düzleme beton çalışmaları da aralıksız devam etmektedir” dedi.

“23 bin 560 dekar zirai tarım arazisinde artık sulu tarım yapılacak”

Tersun Barajında çalışmaların tamamlanmasıyla Gümüşhane’ye bir baraj daha kazandırmış olacaklarını ifade eden Balta, “2003 yılından bugüne kadar 22 baraj ve 4 göletimizi tamamladığımız bu güzide ilimizin mümbit topraklarını suya kavuşturdukça çok mutlu oluyoruz. Tersun Barajı sayesinde 23 bin 560 dekar zirai tarım arazisinde artık sulu tarım yapılacak ve çiftçilerimizin ürün yelpazeleri genişleyecek. DSİ olarak su vatandır anlayışı ile ülkemizin her bir köşesinde tarlaları su ile buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tersun Barajında çalışmalar devam ediyor 1
1 / 5
Tersun Barajında çalışmalar devam ediyor 2
2 / 5
Tersun Barajında çalışmalar devam ediyor 3
3 / 5
Tersun Barajında çalışmalar devam ediyor 4
4 / 5
Tersun Barajında çalışmalar devam ediyor 5
5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *