Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7078 %0.01
50,2018 %0.06
5.909,06 % 0,12
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Turizm Fakültesi’nde oryantasyon programı ve ödül töreni düzenlendi

Turizm Fakültesi’nde oryantasyon programı ve ödül töreni düzenlendi

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversitenin işleyişini, faaliyet gösteren birimlerini, yararlanabilecekleri alanları ve bu alanların kullanım koşullarını öğrenmelerini sağlamak amacıyla oryantasyon programı gerçekleştirildi.

164
Gösterim

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, fakültenin aktif bölümleri ve fakülte kadrosu hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra öğrencilere Necip Fazıl Kısakürek’in “devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım” sözüyle çalışmanın önemini vurguladı. 

Eğitim öğretimleri için önlerinde kocaman bir 4 yılın olduğunu, bu zamanı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Sarıkaya, bu yolda yürürken öncelikle hedeflerini belirlemelerini, bu hedeflere ulaşabilmek amacıyla ve geleceklerine sahip çıkmak adına durmadan çalışmalarını iletti, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayarak tamamladı.

Programa Ocak ayında “ANFAŞ Uluslararası Gıda ve Yiyecek Fuarı Mavi Vatan Yarışması’nda Türkiye 2’nciliği ödülünü alan öğrencilere ve danışmanlarına ödül verilmesiyle devam edildi. 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Rıfat Pir’e ve derece kazanan 4. sınıf öğrencilerinden Merve Özbolat, Emin Can Genç, Ejder Çoban ile 3. sınıf öğrencilerinden Ayşenur Çınar ve Serhat Ertoy’a Fakülte Dekan vekili Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya ile Dekan yardımcısı Doç. Dr. İsmail Çalık ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren tarafından plaketleri takdim edildi, Öğr. Gör. Rıfat Pir öğrencilere kendi yazdığı “Ordu Mutfak Kültürü” adlı kitabı armağan etti.
 
Öğrencilerin üniversite işleyişini daha iyi kavramaları amacıyla fakültenin davetli konuşmacıları olan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan Bayram Kayhan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan Hakan Karadağlı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’ndan Aytekin Şanlıtürk ve Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Gamze Belikırık tarafından bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.

Programın devamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Çalık, bölümü, derslikleri, bölümdeki akademisyenleri ve Erasmus gibi öğrenciye yönelik programları tanıtan sunumlarını gerçekleştirdi. 

Ayrıca Turizm ve Gezi Kulübü danışmanı Doç. Dr. İsmail Çalık ve Gastronomi Kulübü danışmanı Arş. Gör. Dr. Seda Kamber Taş tarafından kulüp faaliyetleriyle ilgili bilgiler verildi. 

Program oryantasyona katılan öğrencilere Dekanlık tarafından hediyelerinin verilmesiyle son buldu. 

Turizm Fakültesi’nde oryantasyon programı ve ödül töreni düzenlendi 1
1 / 5
Turizm Fakültesi’nde oryantasyon programı ve ödül töreni düzenlendi 2
2 / 5
Turizm Fakültesi’nde oryantasyon programı ve ödül töreni düzenlendi 3
3 / 5
Turizm Fakültesi’nde oryantasyon programı ve ödül töreni düzenlendi 4
4 / 5
Turizm Fakültesi’nde oryantasyon programı ve ödül töreni düzenlendi 5
5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *