Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8116 %0.19
50,1798 %-0.04
5.955,69 % 0,00
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı

Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle bir madenci şehri olan Gümüşhane’de sabahın seherinde servis bekleyen madencilere sıcak çorba ikram ederek günlerini kutladı.

100
Gösterim

Belediye karşısındaki duraktan madenlere gitmek için servis bekleyen canları pahasına rızkının peşinden koşan maden emekçilerine çorba ikram eden Ülkü Ocakları görevlileri vatandaşlarla birlikte 300 kişiye sıcak çorba dağıttı.

İlk kez yapılan uygulamadan maden emekçileri çok memnun olduğunu ifade ederken madenciler servisleri gelinceye kadar sıcak çorbalarını içip Ülkü Ocaklı gençlerle sohbet etti.

“Yüz karası değil madenin karası böyle kazanılır ekmek parası” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi veren Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, “Sabah erken saatlerde madencilerimizi sıcak çorba ve muhabbetlerimiz ile karşıladık. Kendileri de yaptığımız organizasyon sonrası bizlere “ilk defa böyle karşılandık çok mutlu olduk” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu tür organizasyonlarımız devam edecek. Allah’ım canı pahasına madenlere giren, rızkının peşinden koşan madencilerimizi korusun kollasın. Onlar bizim ve milletimizin gurur kaynağı” dedi.

Gümüşhane’nin tarihin çok eski dönemlerinden beri madencilik tarihine sahip olduğunu ve adını "Gümüş" madeninden aldığını kaydeden Alp, “Bunun yanı sıra altın, bakır, demir, kurşun, çinko, pirit gibi maden yataklarına da sahip hal böyle iken bu maden yataklarından birçok aile geçimini sağlamakta şehrimiz madenciler şehri hüviyetindedir. Bizler Gümüşhane Ülkü Ocakları olarak "yüz karası değil madenin karası böyle kazanılır ekmek parası" sloganı ile bu etkinliği gerçekleştirdik. Bugüne kadar yaptığımız bu tür sosyal farkındalık etkinliklerini bundan sonra da ara vermeden yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı 1
1 / 10
Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı 2
2 / 10
Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı 3
3 / 10
Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı 4
4 / 10
Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı 5
5 / 10
Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı 6
6 / 10
Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı 7
7 / 10
Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı 8
8 / 10
Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı 9
9 / 10
Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı 10
10 / 10
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *