Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8116 %0.19
50,1798 %-0.04
5.955,69 % 0,00
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu

Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu

Doğu Karadeniz’in sahil kesimlerinde fındık hasadını tamamlayan üreticiler nem ve yağmur nedeniyle kurutamadıkları fındıkları hemen yanı başlarındaki Gümüşhane’ye getirerek kurutuyor.

430
Gösterim

Fındık hasadının sonra ermesiyle birlikte Doğu Karadeniz’in sahil kesimlerinden gelen üreticiler fındıkları kurutmak için Zigana Dağı ve Gümüşhane’yi mesken tuttu. 

Gümüşhane kent merkezinden eski Zigana Dağı yolu boyunca yol kenarlarına topladıkları fındıkları serip çadır kurarak günlerini burada geçiren üreticiler kurutma işleminin tamamlanmasının ardından tekrar memleketlerine geri dönmeye başladı. 

Kurutma işlemi için güneşli gün sayısı fazla olan Gümüşhane’nin ikliminin çok uygun olduğunu ifade eden üreticiler rekolte ve fındık kalitesinin bu yıl bölgeden bölgeye değişiklik gösterdiğini söylerken, verimin ise geçen yıllara göre arttığını ifade etti. 

“Yağmurdan dolayı fındıkları kurutmak için buraya geldik”

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinden kurutma işlemi için Gümüşhane’ye gelen fındık üreticisi Ali Erkan, “Bu sene fındıklar verim olarak iyiydi, bazı bölgelerde iyi olmamasına rağmen bizim bulunduğumuz yüksek ve serin yerlerde durum daha iyiydi. Bu sene ilaçlama yaptık geçen seneye nazaran faydasını gördük. Geçen sene 500 kilo civarında toplamıştım bu sene 1 tona yakın fındık topladım. Biliyorsunuz fındığın içerisinde su var onun çıkması lazım bunun için de güneşe ihtiyacımız var. Bizim köyümüzde hava şartları yağmurlu olduğu için mecbur buraya geldik. Burası Zigana Dağı’nın arkası hava şartları çok iyi. Pazartesi geldik buraya fındığımızı serdik. Büyük ihtimalle bugün biter bitmezse de yarına kaldıracağız” dedi. 

“Hava şartları nedeniyle toplarken sıkıntı çektik”

Rekoltenin bu yıl diğer yıla göre daha iyi olduğunu ifade eden üretici Cemil Bilgin, “Bu sene bölgemizde fındık rekoltesi iyiydi. Geçen yılla bu yıl arasında yarıya yakın bir fark var diyebiliriz. Bu sene fındık kalitesi ve verimi güzeldi. Hava şartları nedeniyle toplarken biraz sıkıntı çektik. Kurutma açısından çektiğimiz sıkıntıdan dolayı da Zigana Dağı’nın arkasında helikopter pistinde fındığımızı kurutmaya çalışıyoruz. Biterse döneceğiz inşallah” diye konuştu.  
 

Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 1
1 / 12
Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 2
2 / 12
Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 3
3 / 12
Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 4
4 / 12
Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 5
5 / 12
Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 6
6 / 12
Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 7
7 / 12
Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 8
8 / 12
Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 9
9 / 12
Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 10
10 / 12
Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 11
11 / 12
Üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu 12
12 / 12
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *