Ara
Gümüşhane
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8562 %0.06
50,7069 %0
6.182,23 % -0,17
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi

Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi

Gümüşhane’de devam eden 20. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm şenliği kapsamında yöresel yemek yarışması yapıldı. İlk üçe girenlere altın hediye edilen yarışmada, piyasada altın bulunamayınca daha sonra almaları için imzalı kağıt verildi.

1078
Gösterim
Gümüşhane’de devam eden 20. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm şenliği kapsamında yöresel yemek yarışması yapıldı. İlk üçe girenlere altın hediye edilen yarışmada, piyasada altın bulunamayınca daha sonra almaları için imzalı kağıt verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tertip edilen ve tarihi Ataç Konağında düzenlenen yarışma çorba, yemek ve tatlı kategorilerinde yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın ve yarışmacıların aileleriyle takip ettiği yarışmada 22 yemek mücadele etti.

Konusunda uzman üç kişilik jüri heyetinin lezzet, tat ve hijyen değerlendirmesi yaptığı yemekte, jüriye verilen yemeklerin fazlası katılımcılara ikram edilirken, uzun süren yarışma sonucunda sonuçları jüri başkanı açıkladı.

Buna göre çorba kategorisinde Altun Doğan ‘Gendime Çorbası’ ile, yemek kategorisinde Bülbül Cila ‘Gendime Pilavı’ ile, tatlı kategorisinde Münevver Ilgaz ‘Elde Kesme Kadayıf’ ile birinci oldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın şenlik kapsamında önceki yıllarda olduğu gibi yöresel lezzetleri tekrar yarıştırdıklarını belirterek, bunu yapmadaki amaçlarının “Unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri tekrar gündeme taşımak, hafızalarda, dimağlarda tekrar tazelemek, arşivlemek ve kayıt altına almak” olduğunu söyledi.

Jüri Başkanı Yavuz Kalemci yemekleri lezzet, tat ve hijyen kategorilerinde değerlendirdiklerini ve değerlendirmeyi yaparken zorlandıklarını belirterek, “Gümüşhane’nin yemekleri gerçekten lezzetli. Bu yemeklerin ülke çapında tanıtılması noktasında bu yarışmanın her yıl yapılmasının yararlı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye de çeyrek altın verdiklerini fakat hafta içi şehirde altın bulamadıkları için dereceye giren yarışmacılara verdikleri imzalı kağıtları kuyumcuya götürerek Pazartesi gününden itibaren altınları alabileceklerini söyledi.
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 1
1 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 2
2 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 3
3 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 4
4 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 5
5 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 6
6 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 7
7 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 8
8 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 9
9 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 10
10 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 11
11 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 12
12 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 13
13 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 14
14 / 15
Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi 15
15 / 15
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *