Ara
Gümüşhane
Parçalı bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5341 %0.06
49,5880 %-0.02
5.775,30 % 0,39
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Afet toplanma alanlarına dair proje Türkiye finalinde sergilendi

Afet toplanma alanlarına dair proje Türkiye finalinde sergilendi

Gümüşhane'deki afet sonrası toplanma alanları sorununu inceleyen coğrafya projesi, Türkiye finalinde sergilendi.

445
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane’de afet sonrası toplanma alanlarının sorunlarını ele alan coğrafya projesi, TÜBİTAK 19. Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışması Türkiye finalinde sergilendi.

Trabzon Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Eğitimi Doktora öğrencisi Samet Karakuş'un yürüttüğü doktora tezi kapsamında Gazipaşa Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hurşit Balta'nın danışmanlığını yaptığı "Acil durum ve afet sonrası toplanma alanlarının sorunları: Gümüşhane ili örneği" adlı proje 25-28 Mayıs 2025 tarihlerinde Ankara ilinde gerçekleştirilen Türkiye Finallerinde sergilendi.

Konuyla ilgili konuşan Doktora Öğrencisi Karakuş, "Sergilenen proje yaklaşık 10 aylık bir emeğin karşılığıdır. Öğrencilerimiz ve öğretmenimiz bu süreçte projeleri üzerinde gerçekten büyük bir uğraş vererek Gümüşhane'yi en güzel şekilde temsil ettiler. Her ne kadar dereceye giremeseler de süreç öğrenciler için geliştirici ve öğretici oldu. Sürece destek veren öğrencilerimizin değerli ailelerine, tez danışmanım sayın Prof. Dr. Yavuz Akbaş'a, Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Bayram ORAL'a, projeye teknik destekleriyle çok kıymetli katkılar sunan Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mürşit Şirin'e ve Coğrafya Bölümü Lisans öğrencisi Hasan Buğra GÜL'e bir kez daha teşekkür ederim" dedi.

Proje danışmanı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hurşit Balta ise şunları ifade etti: "Samet hocamızın sürecin başından sonuna bizlere sunduğu bu fırsat ile projemiz Türkiye finallerinde en güzel şekilde sergilenmiş oldu. Süreçte öğrencilerimizle birlikte çok emekler verdik. Dereceye giremesek de Gümüşhane ilimizin ismini en güzel şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Çocuklarımızın bu süreçte elde ettiği proje kazanımlarıyla ileride daha aktif vatandaşlar olarak hayatlarına devam edeceğine inanıyorum. Bize proje kapsamında destek olan başta ailem olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

Gümüşhane afet sonrası toplanma alanlarının sorunlarını ele alan ve bilimsel çözüm önerileri sunan proje, 7-10 Nisan 2025 tarihlerinde Rize ilinde düzenlenen bölge elemelerinde birinci olmuştu.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *