Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8345 %0.02
50,7335 %0.66
6.184,07 % 1,21
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Biz Bize’nin konuğu Cihan Pektaş oldu

Biz Bize’nin konuğu Cihan Pektaş oldu

Ankara Gümüşhaneli İş Adamları Derneği (GİAD) ‘Biz Bize Toplantıları’nın ikincisinde Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş’ı konuk etti.

365
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Ankara Gümüşhaneli İş Adamları Derneği (GİAD) ‘Biz Bize Toplantıları’nın ikincisinde Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş’ı konuk etti.

Yönetim Kurulu üyeleri, iş adamları ve bürokratlardan oluşan 50’ye yakın katılımcının kahvaltı sohbeti oldukça samimi bir havada geçti.

GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kurt, GİAD’ın kuruluş ve amaçları arasında bulunan faaliyetlerinin doğal sonucu ve gereği olarak iktisadi, ticari, sosyal ve kültürel gelişmelere katkı yapacak projelerin ve faaliyetlerin her platformda konuşulup tartışılmasını amaçladıklarını belirterek, Gümüşhaneli iş adamlarının ve girişimcilerin GİAD çatısı altında bir güç birliği oluşturmalarının önemini vurguladı.

Kahvaltıya katılan Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise GİAD’ın faaliyetlerini yakından takip ve takdir ettiğini, bu kahvaltı/sohbet toplantısına iştirak etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Öncelikle ülkenin kalkınması ve gelişmesi için huzura ihtiyaç duyulduğunu, bu huzur ve güvenin tesisi, bölgenin ve  Türkiye'nin daha da gelişmesi için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Pektaş, göç olgusunun bölgeye olan sosyal, ekonomik ve toplumsal etkilerini, turizm destinasyonunun zenginleştirilmesinin gerekliliği, madenciliğin bölgedeki tarihsel gelişimi ve bugünkü yatırımları, göletlerin planlanması ve içmesuyu zenginliğinin sağlanması gibi konular hakkında açıklamalarda bulunarak görüşlerini misafirlerle paylaştı.

Pektaş, Salyazı Havaalanı'nın ihalesine başlanacağını, konuyla ilgili olarak Yüksek Planlama Kurulu kararının imzaladığını, havaalanının yatırım programına girdiğini, verimli ve akılcı politikalar üretilmesi durumunda sadece Köse'nin,  Bayburt'un,  Gümüşhane'nin değil, Trabzon’un, Erzincan’ın hatta  Erzurum'un bile kullanacağı bir havaalanı olabileceğini ifade etti.

İstikrarın sağlanmasının kültürel, sosyal, ekonomik ve ticari manada öncelik taşıdığının altını çizen Pektaş, böylelikle sağlanacak enerjinin ve gücün hizmet olarak bölgeye döneceğini, doğal gaz kullanımından yeni Zigana Tünelinin hizmete girmesiyle Trabzon-Gümüşhane arasındaki mesafenin 45 dakikaya ineceğini, bütün bunların kalkınma olarak bölgeye yansımasının da süratle fark edilebileceğini söyledi.

GİAD üyelerinin çeşitli konulardaki sorularını da cevaplayan Pektaş, bu çerçevede Karaca Mağarasına gelen 100-150 bin civarındaki turistin il merkezine gelmesini sağlayacak tesislerin Valilik ve Belediye tarafından hazırlanması, Limni Gölü, Tomara Şelalesi ve tabiat parklarıyla birlikte ciddi bir turistik kent merkezi oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Sohbete konu projeler içerisinde AVM projesi, spor köyü ihalesi, öğrenci yurdu, Şehir Stadyumunun alt ısıtması, Gençlik Merkezi, proje ve ihalelerinin son durumunun da yer aldığı kahvaltı Cihan Pektaş ve GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kurt’un teşekkür, iyi dilek ve temennileriyle son buldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *