Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7986 %0.14
50,2176 %0.01
5.990,38 % 0,58
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane ‘Deli Bayram’ sahnelendi

‘Deli Bayram’ sahnelendi

Turgut Özakman’ın yazdığı ‘Deli Bayram’ adlı tiyatro oyunu Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Gümüşhane’de sahnelendi.

381
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Turgut Özakman’ın yazdığı ‘Deli Bayram’ adlı tiyatro oyunu Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Gümüşhane’de sahnelendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde sahnelenen ve Hakan Alkan’ın yönettiği 2 perdelik oyun yaklaşık 2 saat sürerken, tıklım tıklım dolan salonda oyunu izlemeye gelenler arasında GTSO Başkanı İsmail Akçay, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler yer aldı.

‘Deli kim, akıllı ne’ sorusuna cevap aranan oyunun teması, ‘Bazen öyle şeylerle karşılaşırız ki bir anda bütün dengemiz altüst oluverir.  Bunalıyoruz, sıkılıyoruz ve ister ekonomik ister duygusal, tonlarca baskının etkisinde çırpınıp duruyoruz. Dayanabilirsek ne âlâ. Bazen de sigortalar atıyor, Boynumuzda da bir yafta: "Deliler..." Ama deli kim, akıllı ne? İçerdekiler mi, dışardakiler mi?” kurgusuna dayanıyor.

Erzurum Devlet Tiyatrosunun 13 Ekim’de prömiyerini gerçekleştirdiği oyunda Abdullah Arif Atalay, Ali Okumuş, Taner Köse, Hakkı Melih Karaman, Alev Mercan, Samet Talayman, Ömer Menteşe, Özlem Millici, Fazıl Aksakal, Gülsüm Yalçın, Oğuzhan Vartolioğlu sahne aldı.

Gümüşhanelilerin tiyatroya gösterdiği ilginin en üst düzeyde olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, vatandaşlara teşekkür ederken tiyatral faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

Ateş, İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçıları tarafından hazırlanan “Çakırcalı Efe” adlı gösterinin ise 1 Aralık Perşembe günü saat 19.00’da aynı salonda sahneleneceğini belirterek tüm vatandaşları davet etti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *