Ara
Gümüşhane
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5851 %-0.32
45,6681 %-0.99
4.328,32 % 1,03
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane DOKA Destekli Tarımsal Proje Hayata Geçiriliyor

DOKA Destekli Tarımsal Proje Hayata Geçiriliyor

Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) teklif edilen ‘Kelkit Şeker Fasulyesi Tanıtımı ve Modernizasyonu Projesi’ için protokol imzalandı. Proje 1 yıl süresince uygulanmaya devam edilecek.

104
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) teklif edilen ‘Kelkit Şeker Fasulyesi Tanıtımı ve Modernizasyonu Projesi’ için protokol imzalandı. Proje 1 yıl süresince uygulanmaya devam edilecek.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüyle Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı kapsamında "Kelkit Şeker Fasulyesi Tanıtımı ve Modernizasyonu Projesi' protokolü Tarım ve Orman Müdürü İl Edip Birşen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında projenin uygulanması için protokol imzalandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, Doğu Karadeniz Bölgesi (TR 90) için önemli geçim faaliyetlerinden biri olan tarımsal faaliyetlerin ve bu tarımsal faaliyetler içinde önemli yer tutan kuru fasulye yetiştiriciliğinde Kelkit ilçesinde yetişen ve Coğrafi İşaret Tescilli Ürün olan Kelkit Şeker Fasulyesinin üretiminin artmasına bağlı olarak tanıtım, ambalajlama paketleme ve pazarlama olanaklarının geliştirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilmesini sağlamak ve  üreticinin ürünü pazara sunmada çektiği sıkıntıları kaliteli ve göze hitap edecek şekilde paketleme ve yeterli tanıtım ve reklam faaliyetleri ve çeşitli organizasyonlara katılım ile bu sorunun önüne geçilerek sadece yöre içinde değil yöre dışına da pazara sunma imkanlarının iyileştirilmesine bağlı olarak ülke genelinde tanınmasına olanak sağlanması ve buna bağlı olarak da kırsal alandan elde edilen tarımsal hasılanın artması amaçladıklarını ifade etti.

Kelkit ilçesinde yetişen, yöreye has ve diğer fasulye çeşitlerinden kalite olarak farklılık göstermesi nedeni ile Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almış olan ürünün hasatta ayırma-eleme işlemlerinden başlamak üzere paketleme, satış, reklam ve pazara sunma süreçlerinin üretici için en verimli halde olmasını sağlamak ve tescil almış coğrafi işaret ürünü olan Kelkit Şeker Fasulyesinin üretiminin yanında tüketiminin de yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğunu ifade eden İl Müdürü Birşen, projenin iştirakçisi olarak Kelkit Kuru Fasulye Üreticileri Birliği ile ortak çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Projenin Gümüşhane tarımına farklılık ve girdi anlamında çok önemli katkılar sağlayacağını, önümüzdeki yıllar içinde farklı projelerle bunun devam edeceğini ifade eden Birşen, "Hem ilimize hem bölgemize destek veren DOKA'ya teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 

Yorumlar
F
Fatih korkmaz 4 yıl önce
Yayınladığınız haberleri yakınen takip etmeye çalışıyorum. Özellikle Kosgeb hibe teşvik gibi destekleri kaçırmamaya çalışırım takipçinizim. Ülke firmalarının ulusal ve uluslararası Ar-Ge fonlarından, vergisel ve mali teşviklerden faydalanmaları, üniversite-sanayi işbirliğinin kurulması, firmaların teknokent/serbest bölge gibi alanlara taşınması ve ülkemizin global rekabetçiliğine katkı sağlanabilmesini amaçlayan MESUT KURT https://protimeas.com/ da ve https://abprotime.com/ da bu projelerin daha fazla yapılması ve bölge Kobi’lerinin istifade etmesi sağlanmaya çalışılıyor.
BEĞENME
0
CEVAPLA