Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8148 %0.19
50,1838 %-0.03
5.959,53 % 0,07
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Düne kadar katsayı, şimdi de heyelan vurdu!

Düne kadar katsayı, şimdi de heyelan vurdu!

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, yıllarca katsayı adaletsizliğinin vurduğu İmam Hatip Lisesinin şimdi de heyelan tehlikesinin vurduğunu söyledi.

466
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
KAYNAK: Recep Ergin
Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, yıllarca katsayı adaletsizliğinin vurduğu İmam Hatip Lisesinin şimdi de heyelan tehlikesinin vurduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada, Merkez Çamlıca Mahallesi’nde bulunan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltıldığını ve 114 ‘ü yatılı 389 öğrencinin kent merkezindeki diğer okullara aktarıldığını hatırlatan Ağaç, eğitim öğretim faaliyetlerinin en aktif döneminde öğrenci, veli ve öğretmenlerin motivasyonunun alt üst olduğunu söyledi.

Açıklamasında, aylardır geliyorum diyen sorunun yeni sorunları da beraberinde taşıyarak ve büyüyerek eğitimin kalbine hançer gibi saplandığını kaydeden Ağaç, bu yaranın İmam Hatip Lisesini derinden etkilememesi temennisinde bulundu.

-“Ortada bir belirsizlik durumu hakim”

İdarenin geçte olsa okulun eğitim öğretim faaliyetlerine devam edemeyeceğini ve diğer okullara dağıtılacağı karanını aldığını fakat asıl yapılması gereken bir yol haritasının olmayışının umutsuzluğa neden olduğunu dile getiren Ağaç, “Yıllardır katsayı adaletsizliğinin vurduğu İmam Hatip Lisesi şimdi de heyelan tehlikesiyle adeta darma dağın oldu. Ortada bir belirsizlik durumu hakim. Bina yıkılacak mı? Güçlendirilecek mi? Yeni binanın yapımı için arsa bulunacak mı? Okul gelecek yıl eğitim öğretime nasıl devam edecek? Gibi birçok soru öğrencilerin, velilerin ve Gümüşhane kamuoyunun zihnini karıştırmaya devam ediyor. Meslek Liselerinin önündeki engellerin kalktığı katsayı adaletsizliğinin giderildiği İmam Hatip Liselerine yönelişin yeniden gündem olduğu bu günlerde öğrencilere velilere gelecek yıllar için güvence verecek adımların acilen atılması somut çalışmaların hemen başlaması gerekmektedir.” dedi.

-“İmam Hatip Lisesini yüz üstü kendi kaderine terk edemeyiz”

Gümüşhane Eğitim Bir Sen olarak İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği’nin, İHL Mezunları Derneği’nin, İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nün, Belediye Başkanlığı’nın, Gümüşhane Valiliği’nin, milletvekillerinin ve eğitim paydaşlarının konuya daha duyarlı olmasını ve süreci daha hızlı ve etkili takip etmelerini isteyen Ağaç, yeni bina yapımı için arsa tahsisinin ve 2012 yılı bütçesine İmam Hatip Lisesi binası yapılması için ödenek ayrılması yönünde çalışma yapılmasını gerekliliğini kaydetti.

Kamuoyunun beklentilerine karşılayıcı bir çalışmanın geçte olsa acilen başlatılması gerektiğini ifade eden Ağaç, “İmam Hatip Lisesini yüz üstü kendi kaderine terk edemeyiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Yorumlar
v
vatandas 11 yıl önce
emegine saglik volkan, etkileyici buldum
BEĞENME
0
CEVAPLA