Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5320 %0.06
49,6229 %0.05
5.774,35 % 0,37
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Genel Müdür açıkladı: Bahçecik barajında 2022’de su tutulacak

Genel Müdür açıkladı: Bahçecik barajında 2022’de su tutulacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, arıtma tesisiyle birlikte 60 bin kişiye memba kalitesinde içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve barajda 2022 yılında su tutulacağını söyledi.

1176
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi

DSİ’nin Gümüşhane’ye yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini kaydeden Genel Müdür Yıldız, Gümüşhane ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirtti.

Gümüşhane kent merkezinde içmesuyu amaçlı inşa edilen Bahçecik Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Merkeze bağlı Şenkale Deresi üzerinde inşa ettiğimiz ve Gümüşhane ilimizin 35 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Bahçecik Barajında yüzde 56 fiziki gerçekleşmeye ulaştık. Silindirle sıkıştırılmış beton gövde tipinde ve temelden 67 m yükseklikte olan barajımız tamamlandığında, 6,45 hm³/yıl kapasiteli arıtma tesisi ile birlikte 60 bin kişiye içme suyu sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Barajı 2022 yılında tamamlayıp, su tutmayı hedeflediklerini belirten Genel Müdür Yıldız, “Gümüşhaneli vatandaşlarımıza memba kalitesinde su götürecek olmamızdan ötürü son derece mutluyuz. Bu barajımız ilimizin vizyoner su yatırımları arasındadır. Gümüşhaneli hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *