Ara
Gümüşhane
Kapalı
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8168 %0.03
50,2521 %0.18
6.076,12 % 1,74
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane GİKDER'den Vakıflar Bölge Müdürlüğüne Ağır Eleştiri

GİKDER'den Vakıflar Bölge Müdürlüğüne Ağır Eleştiri

-“BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SON 5 YILDA TRABZON’DA 36, DİĞER 4 İLDE 21 ESER ONARDI”

849
Gösterim
4 Dakika
Okunma Süresi
“BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SON 5 YILDA TRABZON’DA 36, DİĞER 4 İLDE 21 ESER ONARDI”
“YAPILAN AYRIMCILIK CİDDİ ANLAMDA VİCDANLARI KANATMAKTADIR”


Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bölge illeri arasında ayrımcılık yaptığını öne sürdü.

Nas, yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek, “Ecdadımızın bizlere bırakmış olduğu geçmişle gelecek arasında bir köprü görevi olan vakıf eserleri son yıllarda vakıflar genel müdürlüğünün büyük gayretleriyle yok olmaya yüz tutmuş bir çok eser kurtarılarak gelecek kuşaklara en güzel şekilde miras olarak bırakılmaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğünün bu büyük gayretleri takdire şayandır. Türk halkı olarak başta Vakıflardan sorumlu Devlet Bakanlığına, Vakıflar Genel Müdürüne teşekkür ederiz.” dedi.

-“VAKIFLAR SADECE TRABZON ODAKLI HİZMET VERİYOR”

Vakıf eserlerinin kollanması ve korunması konusunda aynı duyarlılığı ve sorumluluğu Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünde göremediklerini ifade eden Nas, Bölge Müdürlüğünün hizmet alanı içerisinde bulunan bazı illeri tamamen, bazı illeri de kısmen görmezden gelerek sadece Trabzon odaklı hizmet vermesinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Son 5 yılda Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Trabzon’da 36, Gümüşhane’de 8, Giresun’da 7, Artvin’de 4 ve Rize’de 2 olmak üzere toplam 57 eserin onarımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Nas, şunları kaydetti: “Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünün nasıl ayrımcılık yapdığının en somut örneği gözümüzün önündedir. Merak ediyoruz Bölge Müdürlüğü hangi kriterlere göre hareket ederek hizmet sahası içerisindeki eserlerin onarımına karar verilmektedir. Sayın Bölge Müdürü o makam size babanızdan yadigar kalmış değildir. Sizler hizmet sahanız içerisinde bulunan tüm illere ayrım yapmadan eşitlik ilkesini gözeterek hizmet etmek zorundasınız. Bölge Müdürünün Yaptığı ayrımcılık ciddi anlamda vicdanları kanatmaktadır.  Vakıflar Bölge Müdürlüğü maalesef makamını siyasette atlama taşı olarak kullanmaktadır. Bunun yanında hizmet sahası içerisinde bulunan vakıf eserlerini dahi koruyamama acziyeti içerisindedir. Bölge Müdürü görevini kanun ve yasaların emrettiği şekilde maalesef yerine getirmediğini üzüntüyle izlemekteyiz.”

Vakıflar Bölge Müdürlüğünün hizmet sahası içerisinde bulunan illerde toplam kaç kişiye burs, kaç kişiye muhtaç aylığı ve kaç kişiye kuru gıda yardımı verildiğini sorgulayan Nas, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden belirttiği bu doneleri iller bazında kamuoyuna açıklamasını istedi.

-“BÖLGE MÜDÜRÜNÜN İSTİFASI VE ERZURUM’A BAĞLANMAMIZ GÜNDEMDE”

Ecdadın bıraktığı en büyük miras olan vakıf eserlerinin bölgede hak ettiği şekilde gerekli değeri verecek idari kadrolara acil ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Nas, “Sayın Bölge Müdürünün bu saatten sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğüne daha fazla katkı sağlayacağına kamuoyu olarak inancımızı kaybetmiş bulunmaktayız.  Bölge Müdürünün Vakıflara daha fazla zarar vermemesi için bir an önce istifa seçeneğini gündemine almasının çok hayırlı olacağını belirtmek istiyoruz. Bunun yanında kamuoyuyla paylaştığımız şikâyetleri başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile paylaşacağız. Bunun yanında bölge milletvekilleriyle ve STK’larla temasa geçerek yapılan ayrımcılığı Meclis gündemine de taşıyacağız. Kamuoyu aracılığıyla buradan ilimiz Milletvekillerine sesleniyoruz, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünün taraflı bir şekilde hizmetlerine devam etmesi durumunda Gümüşhane’nin menfaatleri doğrultusunda ilimizin Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlanma seçeneğini masaya yatırmalarını talep ediyoruz.” dedi.

Nas ayrıca, Gümüşhane’de bulunan ve mülkiyeti Vakıflara ait Kemaliye Camiinin alt tarafından imar planında geçen yolun geçtiğimiz aylarda Belediye Meclisi tarafından yapılan imar tadilatı sonucunda yolun iptal edildiğini de belirterek, “Bu yol vakıflara ait dükkanların değerini 10 kat daha artırmakta idi ama maalesef Gümüşhane Belediye Meclisi tarafından kabul edilen imar tadilatı sonucunda bu yol iptal edilerek vakıflara ait dükkanlarının değerinin kaybolmasına ve bu dükkanların birer mezbeleliğe dönüşmesine göz yumdunuz ve vakıfların zarara uğramasına sebep oldunuz.” diye konuştu.
Yorumlar
H
HGYHYG 10 yıl önce
ftfyytyt
BEĞENME
0
CEVAPLA
O
OLGUN 10 yıl önce
kadina şi̇ddet, taci̇z,tecavüz,i̇sti̇smar suçlarini i̇şleyenlere veri̇len cezalari düşüren adalet bakanina si̇tem edi̇yorum
BEĞENME
0
CEVAPLA
m
mustafa karakaş 10 yıl önce
hocam ne desek az o yaratıkla aynı kategoriye girmemek adına ben i̇nsanım demekten bile utanır olduk. yazık bize.
BEĞENME
0
CEVAPLA
N
Nevzat Kantar 10 yıl önce
"öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" ve "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir" vecizeleri ile Söze başlayayım dedim Altan abi ama söz bitiyor. Aklıma bir sürü Nasrettin Hoca fıkrası geliyor. Nerede insanlığın ruh heykelini dikecek öğretmenler? Millete hakim değil hadim olacak Yöneticileri görebiliyormusunuz etrafınızda? Kendi vatandaşının üzerine "israil dölü" hakareti ile Hücum eden sevgiden-saygıdan nasipsiz yöneticileri, benim Başıma gelseydi cezasını kendi ellerimle verir,infaz ederdim diyen "Hukukçu" bakanların olduğu bir ortamdan daha iyisini bekleyemezsiniz abi. Özgecanın bu zihniyet için istatistiki bir değeri bile yok. Çünkü unutulacak 3-5 gün sonra Gözüyle bakılıyor. Eleştirim şahsınıza değil eğitim(sizlik) sistemine
BEĞENME
0
CEVAPLA
i
ilhan EKMEN 10 yıl önce
hocam ellerine sağlik güzel bir yazi olmuş
BEĞENME
0
CEVAPLA