Ara
Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,6049 %0.07
49,5926 %0
5.744,33 % -0,03
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane GÜ'de İSG bilgilendirme toplantısı yapıldı

GÜ'de İSG bilgilendirme toplantısı yapıldı

Gümüşhane Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği (İGS) Koordinatörlüğü tarafından alt kurul zorunluluğu bulunmayan birimlerin işveren vekillerine birim bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

601
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Üniversite Sosyal Hizmetler Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğretim Görevlisi Sibel Ersoy tarafından Üniversite İSG yapılanması ve 6331 sayılı İSG Kanununun Üniversitesi uygulamaları hakkında birim temsilcilerine bilgilendirmelerde bulunuldu. 

Çalışanların daha güvenli ve sağlıklı ortamlarda çalışmalarını sağlamak üzere ilgili Bakanlığın yayınladığı rehber doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Koordinatör Ersoy, toplantının amacı hakkında şunları söyledi: “Koordinatörlük olarak yürüttüğümüz İSG çalışmalarının Üniversitemizde daha etkin ve sürdürülebilir olması için tüm birimlerimizin işbirliği içerisinde koordineli çalışması gerekmektedir. 6331 sayılı İSG Kanunun amacı, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ile mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ile çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile mevzuat hükümlerinin pratik olarak Üniversitemizde uygulanması hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Bu sebeple de İSG konusundaki hassasiyetleri için Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Rektör yardımcımız Prof. Dr. Bayram Nazır’a teşekkür ederim.”

Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “İş sağlığı ve güvenliği; çalışanlar, işverenler ve tüm toplum için hayati öneme sahip bir meseledir. Sağlıklı bir ortamda yaşamak ve çalışmak, güven içinde olduğumuzu hissetmek ve bunun için gerekli şartların sağlanması en temel ihtiyaçlarımızdan biridir. Üniversitemizde çalışan tüm personelimizin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak önceliklerimiz arasında bulunuyor. Bu nedenle de Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü bünyesinde belirli aralıklarla iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin yanı sıra işveren temsilcilerimize mevzuat hakkında bilgilendirme toplantıları da gerçekleştiriliyor. Söz konusu eğitimler ve bilgilendirme toplantılarından dolayı Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü’ne teşekkür eder, tüm personelimize sağlıklı günler dilerim” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *