Gümüşhane Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi atmosferini il genelinde en güçlü şekilde yaşatmak için hazırlıklarını tamamladı.
Toplumun Tüm Kesimleri Bir Araya Geliyor
Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in talimatlı ve Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz’ın planlaması doğrultusunda, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda dev bir organizasyon şeması oluşturuldu.
Program kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Ticaret ve Sanayi Odası, siyasi parti yöneticileri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, şehit ve gazi aileleri, engelli vatandaşlar, basın mensupları, spor camiası, Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler ve sendikalar özel iftar yemeklerinde bir araya gelecek.
Yerel Esnafa Destek, Şehre Huzur
Bu yılki organizasyonların en dikkat çeken yönlerinden biri de iftarların şehrin farklı noktalarındaki restoranlarda düzenlenecek olması. Bu strateji ile hem yerel esnafa ekonomik bir hareketlilik sağlanması hem de Ramazan bereketinin şehrin geneline yayılması hedefleniyor.
Başkan Vedat Soner Başer’den Birlik Mesajı
Ramazan ayının sadece bir yemek organizasyonu değil, bir kardeşlik hukuku olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Ramazan ayı, paylaşmanın, birlikte olmanın ve gönül birliğinin en yoğun hissedildiği zamanlardan biridir. Bu özel günlerde hemşehrilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimiz ve kanaat önderlerimizle bir araya gelerek toplumsal dayanışmamızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Bizler için önemli olan sadece iftar sofrası kurmak değil; birlik ve kardeşlik bağlarımızı her daim canlı tutmak, şehrimizin ruhunu paylaşmak ve Ramazan’ın maneviyatını çoğaltmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, geçen Ramazan’da olduğu gibi bu Ramazan’da da huzuru, paylaşmayı ve beraberliğin kıymetini sofralarımızda hissediyor; Gümüşhane’nin birlik ve dayanışma ruhuna olan inancımızı bu etkinliklerle pekiştiriyoruz. Bu vesileyle, bu birlikteliğe katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçları ve ettiğimiz duaları kabul etsin; şehrimizdeki dayanışma ve kardeşlik her zaman daim olsun, inşallah.”