Ara
Gümüşhane
Açık
-8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,3021 %0.05
50,7517 %-0.02
6.761,81 % 2,17
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane Belediyesinden karla mücadeleye teknolojik ekipman desteği

Gümüşhane Belediyesinden karla mücadeleye teknolojik ekipman desteği

Şehir genelinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Gümüşhane Belediyesi, karla mücadele ekiplerine teknolojik ekipmanlarla destek veriyor.

319
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Belediyesinden yapılan açıklamada, kar yağışının yoğunlaştığı günlerde yalnızca ana arterler ve yolların değil, kaldırım ve yürüyüş yollarının da öncelikli çalışma alanları arasında yer aldığı vurgulandı. Bu kapsamda belediye envanterine kazandırılan yeni mini kar küreme araçları ile kaldırımlar için özel olarak alınan kar üfleme makinesinin de sahada aktif olarak kullanılmaya başlandığı belirtildi.

Yeni kar küreme ve üfleme makineleri özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde görev yaparken, belediye ekipleri vatandaşların güvenli şekilde yürüyebilmesi için kaldırımlarda biriken kar ve buzlanmaya karşı yoğun temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, kış şartlarında yaya kazalarının önüne geçilmesi açısından kaldırımların açık tutulmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Başkan Başer, dar alanlarda ve kaldırımlarda etkin şekilde kullanılabilen yeni kar küreme ve üfleme makineleri sayesinde daha hızlı ve güvenli temizlik yapıldığını belirterek, vatandaşların yoğun kullandığı alanlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için teknolojik ekipmanlardan faydalanıldığını söyledi.

Kaldırımları daha seri ve verimli şekilde temizlemek amacıyla bu araçları kullanmaya başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Karla mücadele çalışmalarımızda personellerimize, kaldırım üzerinde kullanılmak üzere yeni aldığımız mini kar küreme araçlarının yanı sıra kar üfleme makinesi de eşlik ediyor. Yoğun kar yağışıyla birlikte sahada kullanmaya başladığımız bu küçük, pratik ve kullanımı kolay makineler, kaldırımlardaki karın küreme ve temizleme işlemlerini hızlı ve verimli hale getiriyor. Belediyemize kazandırılan bu yeni kar küreme ve temizleme makineleri sayesinde çalışmalarımız kesintiye uğramadan daha sağlıklı ve pratik bir şekilde sürdürülürken, iş gücü açısından da önemli fayda sağlanıyor. Artık insan gücünden ziyade teknolojiyi daha etkin kullanarak ilimize hizmet ediyor, daha nitelikli ve hızlı hizmet sunmak amacıyla araç filomuzu yeni teknolojik ekipmanlarla güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Başkan Başer ayrıca, kış mevsimi boyunca yaya ve araç trafiğinin aksamaması için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, “Temiz kaldırımlar, güvenli adımlar” anlayışıyla çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurgulayarak, vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları belediyeye bildirmeleri halinde ekiplerin hızlı şekilde müdahale edeceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *