Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane Belediyesi’nden Turan Tuğlu adına kitap fuarı

Gümüşhane Belediyesi’nden Turan Tuğlu adına kitap fuarı

Gümüşhane Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilkini yaptığı kitap fuarını bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında araştırmacı, yazar ve gazeteci Turan Tuğlu adına düzenleyecek.

693
Gösterim
4 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Belediyesi, 20-24 Ekim tarihleri arasında araştırmacı, yazar ve gazeteci Turan Tuğlu adına Kitap Fuarı düzenliyor. Geçtiğimiz yıl Türk edebiyatının önemli isimlerinden Vasfi Mahir Kocatürk anısına ilk kez düzenlenen kitap fuarı, bu yıl ikinci kez kapılarını kitapseverlere açacak.

Fuar, Otağ Sosyal Tesisleri’nde Gerçekleştirilecek

Belediye Hizmet Binası 6. katta yer alan Otağ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek Turan Tuğlu 2. Kitap Fuarı, Gümüşhane Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenecek.

Fuar, 20 Ekim Pazar günü saat 10.00’da açılacak ve 24 Ekim Cuma gününe kadar 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Katılımcı yayınevleri fuarda okuyucuların ilgisini çekecek farklı türlerdeki kitapları sergileyecek. Ayrıca, yerel yazarların eserlerinin yer alacağı stantların yanı sıra Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Üniversitesi'ne ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait stantlar da fuarda ziyaretçilerini ağırlayacak.

17 Yayınevi ve 7 Yazar Gümüşhane’de Buluşacak

Fuarda Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Türkiye İş Bankası Yayınları, Tübitak, Ötüken, Yapı Kredi, Kronik, Timaş gibi Türkiye’nin önde gelen yayınevleri yer alacak. Ayrıca, Gümüşhaneli yazarlar başta olmak üzere farklı illerden gelecek 7 yazar da söyleşi ve imza etkinliklerinde okuyucularla buluşacak.

Geniş Kitap Yelpazesi ve Kültürel Etkinlikler

Fuarda çocuk kitaplarından tarih araştırmalarına, romanlardan çizgi romanlara kadar geniş bir kitap yelpazesi ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

Etkinlik kapsamında söyleşi programları, imza günleri, karikatür ve çizim etkinlikleri, öğrencilere yönelik eğlenceli atölyeler, sanatçı ve yazar buluşmaları gerçekleştirilecek.

“Kitap Fuarı, Kültürel Gelişime Katkı Sunacak”

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, fuarın kentin kültürel yaşamına önemli katkı sağlayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bir şehirde yaşamak, şehrin insana kattığı tüm değerleriyle ilgilidir. Şehir; kültür üretilen ve tüketilen, kültür sahibi olan insanların etrafında birleştiği bir yaşam alanıdır. Biz de bu düşünceyle kitapların daha çok insanla buluşmasını sağlamak için bir başlangıca imza atmak istiyoruz. Bu kapsamda, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün organizasyonuyla, ilk olarak geçen sene Türk şair, oyun yazarı, öğretmen, edebiyat araştırmacısı ve politikacı Gümüşhaneli hemşehrimiz merhum Vasfi Mahir Kocatürk anısına düzenlediğimiz Vasfi Mahir Kocatürk 1. Kitap Fuarı’nın devamında, bu sene de ilimizin kıymetlisi araştırmacı, yazar ve gazeteci Turan Tuğlu adına 2. Kitap Fuarını gerçekleştireceğiz. Gümüşhane’mizin kültürel gelişimine katkı sağlamak ve okuma kültürünü yaygınlaştırmak adına çok önemli bir adım olarak gördüğümüz ve Kitap Fuarı, 20 Ekim Pazartesi günü başlayacak ve 24 Ekim Cuma günü sona erecektir. Fuarımız, Belediyemiz Hizmet Binası 6. salonunda hizmet veren Otağ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecektir. Fuarda, Gümüşhane’mizin değerli yazarlarının yanı sıra 17 yayınevi ve farklı illerden gelecek 7 yazar da bizlerle olacak. Katılımcılar, fuar süresince kitapları inceleme fırsatı bulacak ve yazarlarımızla tanışarak onlardan imza alma imkânı elde edecekler. Ayrıca, yazarlarımızın katılımıyla gerçekleşecek imza günleri ve söyleşiler, fuar süresince ziyaretçilere keyifli ve verimli anlar yaşatacak. Kitap fuarları, yalnızca yayımlanan eserleri tanıtmakla kalmaz; aynı zamanda okuma alışkanlığını güçlendiren, edebiyatseverleri bir araya getiren ve kültürel etkileşimi artıran önemli etkinliklerdir. Biz de bu fuar aracılığıyla, Gümüşhaneli vatandaşlarımıza hem yeni kitapları keşfetme hem de yazarlarla birebir tanışma fırsatı sunmayı amaçlıyoruz. Etkinliğimizin kentimize kültürel anlamda değer katmasını diliyor, tüm hemşehrilerimizi bu anlamlı organizasyona davet ediyorum.”

Başer, tüm vatandaşları fuara davet ederek, yazarlarla tanışma, imza alma ve kitap dünyasının zenginliğini keşfetme fırsatını kaçırmamaları çağrısında bulundu.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 2 ay önce
20 EKİM 2025 PAZARTESİ GÜNÜNE DENK GELİYOR.
BEĞENME
0
CEVAPLA