Gümüşhane Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, il genelinde ihtiyaç sahiplerine, mülteci ve öğrencilere 7 bin 516 ton kömür dağıttı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ödenekle Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumundan alınan kömürlerde duman sorunu da yaşanmıyor.
Şiran ve Kelkit ilçesinde dağıtımı devam eden kömürlerden Merkez ilçede 3 bin ton, Kelkit ilçesinde 2 bin 341 ton, Şiran ilçesinde 575 ton, Torul ve Köse ilçelerinde 600’er ton ve Kürtün ilçesinde de 400 ton dağıtıldı.
Köy ve mahalle muhtarlarının verdiği liste üzerinden Vakıf Mütevelli heyeti tarafından mevzuatlara göre hak sahipliğinin yapılan çalışmanın ardından belirlendiği uygulama ile kömürler çok büyük bir kısmı bizzat vatandaşların evlerine kadar ulaştırıldı.
Gümüşhane merkeze bağlı 93 köyde 676 aileye, kent merkezinde de bin 240 aileye dağıtılan kömürlerin yanısıra yine kent merkezinde 97 üniversite öğrencisi ve 20 mülteci aileye de kömür yardımında bulunuldu.
Öğrencilere birer ton, ailelere de 1,5’ar ton kömür dağıtılan Gümüşhane’de devlet kışın soğuğundan vatandaşlarının etkilenmemesi için adil bir dağıtım gerçekleştirdi.
Karadeniz'i İç Anadolu'ya Bağlayacak 'Demir' Proje: Tersun Tüneli
#Gümüşhane / 14 Aralık 2025
Gümüşhane’de otomobil takla attı: 5 yaralı
#Gümüşhane / 12 Aralık 2025
Yorumlar
m
mehmet kurtman
9 yıl önce
kömür listelerini mahalle muhtarlarının verdiğinizi yazdınız sadece dağıtılan kömür listelerinin sadece birinçi listelerini muhtarlar verdi ondan sonra gelen listeleri herkez kendi valiliğe baş vurup mütevelli heğeti uygun gördiğüne verdi
haber haberken asilsız haber yapmayın muhtarlar birde kendilerinde bulunan öğrençileri tespit yaptı
CEVAPLA
v
vatandaş 29
9 yıl önce
gerçekten arabası olanlara evi olanlara vs çok ihtiyaçlılar çünkü kömüre vermesi gereken parayla arabaya benzin koyup gezecekler olsun vatandaşın ihtiyacıdır,
CEVAPLA
k
kader avcıoğlu
9 yıl önce
adil bir dağıtım olmadı bence evinde iki maaşı olan evi olan şahıslara kömür verildi, benim annem dul kadın evide var neymiş maaşı varmış kömür verilmezmiş, iki maaşımız olsaydı o zaman verecekler miydi çok merak ediyorum..
CEVAPLA