Gümüşhane
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,5194 %0.02
53,0399 %0.32
6.033,39 % 0,89
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane'de Muharrem Ayı Bereketi: Fatih Parkı'nda Bin Kişilik Aşure İkramı

Gümüşhane'de Muharrem Ayı Bereketi: Fatih Parkı'nda Bin Kişilik Aşure İkramı

Gümüşhane Belediyesi tarafından Muharrem Ayı ve Aşure Günü dolayısıyla düzenlenen geleneksel etkinlikte, yaklaşık bin kişilik aşure vatandaşlara ikram edildi. Fatih Parkı'nda gerçekleştirilen program, kent protokolü ile vatandaşları aynı sofranın bereketinde buluşturarak birlik ve beraberlik mesajlarına sahne oldu.

0
Gösterim
5 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane'de Muharrem Ayı Bereketi: Fatih Parkı'nda Bin Kişilik Aşure İkramı

Gümüşhane Belediyesi, Muharrem Ayı ve Aşure Günü münasebetiyle birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma kültürünü yaşatmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Gümüşhane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen program kapsamında hazırlanan aşureler, Belediye Hizmet Binası karşısında bulunan Fatih Parkı'nda vatandaşlara ikram edildi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte, kardeşlik, bereket ve paylaşmanın simgesi olarak kabul edilen aşure kazanları vatandaşlarla buluşturuldu.

Programa katılan vatandaşlar hem Muharrem Ayı'nın manevi atmosferini birlikte yaşadı hem de geleneksel değerlerin yaşatılmasına katkı sağlayan organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Program, Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay tarafından yapılan dua ile başladı. Duanın ardından protokol üyeleri ve belediye görevlileri tarafından vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Vali Cevdet Atay: "Aşure Farklılıkların Bir Araya Gelerek Oluşturduğu Birlik Ruhunun En Güzel Örneğidir"

Muharrem Ayı'nın manevi anlamına vurgu yapan Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, aşurenin asırlardır birlik, beraberlik ve paylaşma kültürünün önemli bir sembolü olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Muharrem Ayı, toplumsal dayanışmanın ve kardeşliğin güçlendiği müstesna zamanlardan biridir. Aşure ise farklılıkların bir araya gelerek oluşturduğu birlik ruhunun en güzel örneğidir. Bu tür etkinlikler, toplumumuzun köklü değerlerinin yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamaktadır. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu anlamlı organizasyonda başta Belediye Başkanımız Sayın Vedat Soner Başer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Muharrem Ayı'nın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum."

Başkan Vedat Soner Başer: "Aşure; Paylaşmanın, Dayanışmanın, Birlikteliğin ve Sevginin İfadesidir"

Muharrem Ayı'nın manevi iklimine dikkat çekerek aşurenin paylaşma, dayanışma ve kardeşliğin simgesi, toplumsal birlikteliğin ise güçlü bir temsilcisi olduğunu belirterek etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer de şu açıklamayı yaptı: "Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, aynı zamanda bolluk ve bereketin simgesidir. Yüzyıllardır kültürümüzde önemli bir yere sahip olan bu güzel geleneği yaşatmak ve hemşehrilerimizle aynı sofranın bereketini paylaşmak amacıyla bugün bir araya geldik. Muharrem Ayı, sadece dini ve manevi yönüyle değil, toplumsal dayanışmayı güçlendiren, kardeşlik bağlarını kuvvetlendiren yönüyle de büyük önem taşımaktadır. Aşurenin içerisinde bulunan farklı malzemelerin bir araya gelerek eşsiz bir lezzet oluşturması gibi, toplumumuzu oluşturan farklı düşünce ve yaşam tarzlarına sahip insanlarımız da birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir bütün meydana getirmektedir. Bu yönüyle aşure; hoşgörünün, karşılıklı saygının, paylaşmanın ve ortak değerlerde buluşmanın en güzel örneklerinden biridir. Bizler de Gümüşhane Belediyesi olarak sadece şehrimizin fiziki gelişimine katkı sunmakla kalmıyor, sosyal ve kültürel hayatı güçlendirecek, vatandaşlarımız arasındaki birlik ve beraberlik duygularını pekiştirecek çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Toplumun her kesimini bir araya getiren bu tür etkinliklerin kardeşlik ikliminin güçlenmesine, yardımlaşma ve dayanışma kültürünün yaşatılmasına önemli katkılar sunduğuna inanıyoruz. Muharrem Ayı vesilesiyle düzenlediğimiz bu programın ilimizdeki birlik ve beraberliğe katkı sağlamasını temenni ediyor, başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Muharrem Ayı'nın tebrik ediyor, Allah’tan bu mübarek ayda yapacağımız tüm ibadetleri ve hayırları kabul buyurmasını diliyorum."

İsmail Akçay: "Böylesine Güzel Organizasyonların Toplumsal Kaynaşmaya Önimli Katkılar Sunduğuna İnanıyorum"

Toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürünün önemine dikkat çeken Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise şu sözleri kaydetti: "Muharrem Ayı vesilesiyle gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikler, toplumun farklı kesimlerini aynı değerler etrafında buluşturmaktadır. Aşure, paylaşmanın ve bereketin sembolü olmasının yanı sıra birlik ve beraberliğimizin de güçlü bir göstergesidir. Böylesine güzel organizasyonların toplumsal kaynaşmaya önemli katkılar sunduğuna inanıyorum. Bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Vedat Soner Başer olmak üzere herkese teşekkür ediyor, Muharrem Ayı'nın ilimize ve ülkemize huzur, bereket ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum."

Yoğun Katılımlı Geniş Protokol

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Albay Alper Bilgiç, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Kaya, Ünlüpınar Belediye Başkanı Fikri Özer, Söğütlü Belediye Başkanı İsa Koç, İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İYİ Parti İl Başkanı Bayram Canlı, Anahtar Parti İl Başkanı Muhammet Kaya, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları Orhan Mazman ve Muzaffer Pezük, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, banka müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meslek odalarının yöneticileri, belediye birim müdürleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun ilgi gören etkinlikte yaklaşık bin kişilik aşure dağıtımı gerçekleştirilirken, vatandaşlar Muharrem Ayı'nın manevi atmosferinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Gümüşhane'de Muharrem Ayı Bereketi: Fatih Parkı'nda Bin Kişilik Aşure İkramı 1
1 / 8
Gümüşhane'de Muharrem Ayı Bereketi: Fatih Parkı'nda Bin Kişilik Aşure İkramı 2
2 / 8
Gümüşhane'de Muharrem Ayı Bereketi: Fatih Parkı'nda Bin Kişilik Aşure İkramı 3
3 / 8
Gümüşhane'de Muharrem Ayı Bereketi: Fatih Parkı'nda Bin Kişilik Aşure İkramı 4
4 / 8
Gümüşhane'de Muharrem Ayı Bereketi: Fatih Parkı'nda Bin Kişilik Aşure İkramı 5
5 / 8
Gümüşhane'de Muharrem Ayı Bereketi: Fatih Parkı'nda Bin Kişilik Aşure İkramı 6
6 / 8
Gümüşhane'de Muharrem Ayı Bereketi: Fatih Parkı'nda Bin Kişilik Aşure İkramı 7
7 / 8
Gümüşhane'de Muharrem Ayı Bereketi: Fatih Parkı'nda Bin Kişilik Aşure İkramı 8
8 / 8
Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız