Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5444 %0.06
49,6681 %0.03
5.770,25 % 0,30
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane'de ulaşımda kış tedbirleri görüşüldü

Gümüşhane'de ulaşımda kış tedbirleri görüşüldü

Gümüşhane'de Vali Aydın Baruş başkanlığında Kış Tedbirleri Toplantısı yapıldı. 15 Kasım'da başlayacak zorunlu kış lastiği uygulaması denetimlerinin sıkılaştırılacağını belirten Vali Baruş, karla mücadelede kırsaldaki hastalara ve taşımalı eğitim gören öğrencilere öncelik verileceğini açıkladı.

638
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane’de yaklaşan kış mevsimi öncesinde ulaşımda vatandaşların can ve mal emniyetlerinin güvenli bir şekilde sağlanması amacıyla Vali Aydın Baruş başkanlığında geniş kapsamlı koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı'na Emniyet, Jandarma ve Karayolları yetkilileri kendi görev sahalarında kışa hazırlık kapsamında aldıkları tedbirlerle ilgili detaylı sunumlar yaptı.

Sürücüler Dikkat: 15 Kasım'da Başlıyor!

Toplantıda, sürücüleri doğrudan ilgilendiren zorunlu kış lastiği uygulaması bir kez daha gündeme geldi. Vali Aydın Baruş, 15 Kasım 2025 ile 15 Nisan 2026 tarihleri arasında şehirler arası karayollarında yolcu ve eşya taşıyan taşıtlar için kış lastiği kullanımının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Bu kuralın tavizsiz uygulanacağını belirten Vali Baruş, “15 Kasım’da başlayacak olan kış lastiği uygulamasını Emniyet ve Jandarma’mızın trafik ekipleri sıkı bir şekilde kontrol edecek. Bizim önceliğimiz insan hayatının sağlıklı bir şekilde devamı" diyerek denetimlerin titizlikle yürütüleceği mesajını verdi.

Toplantının amacının kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin il genelinde sağlanması, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmesi için alınacak tedbirlerin görüşülmesi olduğunu belirten Vali Baruş, “Geçen yılki kış tedbirlerinde kurumlarımız arasındaki koordinasyonun iyi durumda olduğunu gördük. Herhangi krizi oluşturacak bir durumla karşılaşmadık. Geçen yıl kış koşulları ağır geçti biraz. Özellikle bazı durumlarda kapanan yollarımız oldu. Bu yolların kapanması durumunda vatandaşlarımızın mahsur kaldığı yerlerden kurtarılmasında kurumlarımız birlikte hareket ederek vatandaşlarımızı zor durumda kalmaktan kurtardılar. Gerektiğinde konaklama imkanları da sağlandı ilçe merkezlerimizde. Özellikle Kelkit-Erzincan Karayolu'nda yoğun kar yağışı nedeniyle bazen sıkıntılı durumlar oluşabiliyor. Diğer yollarımızda da aynı tedbirleri bu yılda devam ettireceğiz” dedi.

Alınan tedbirlerle öncelikli hedeflerinin vatandaşların ulaşımlarını can ve mal güvenlikleri sağlanarak yapmalarını temin etmek olduğunu dile getiren Vali Baruş, ilgili tüm kurumların bu süreci işbirliği ve koordinasyon içerisinde gerçekleştirilmesini isteyerek, “15 Kasım’da başlayacak olan kış lastiği uygulamasını Emniyet ve Jandarma’mızın trafik ekipleri sıkı bir şekilde kontrol edecek. Bizim önceliğimiz insan hayatının sağlıklı bir şekilde devamı. Kış boyunca özellikle kırsal alanda yapılacak karla mücadele çalışmalarında hastalara ve taşımalı eğitime öncelik vereceğiz” diye konuştu.

Gümüşhane'de ulaşımda kış tedbirleri görüşüldü 1
1 / 4
Gümüşhane'de ulaşımda kış tedbirleri görüşüldü 2
2 / 4
Gümüşhane'de ulaşımda kış tedbirleri görüşüldü 3
3 / 4
Gümüşhane'de ulaşımda kış tedbirleri görüşüldü 4
4 / 4
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *