Gümüşhane
Az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,1601 %0.06
53,2435 %-0.08
6.047,95 % 0,15
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhaneli Av. Şükran Doğan Danıştay üyeliğine seçildi

Gümüşhaneli Av. Şükran Doğan Danıştay üyeliğine seçildi

Gümüşhaneli başarılı bürokrat Av. Şükran Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararname doğrultusunda Danıştay Üyeliğine seçildi. Mevcut Danıştay Üyesi Aydemir Tunç ile aynı ilçeden ve aynı köyden olan Doğan'ın bu ataması, Gümüşhane'ye ve Köse ilçesine bağlı Salyazı köyüne büyük bir gurur yaşattı.

1552
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhaneli Av. Şükran Doğan Danıştay üyeliğine seçildi

Cumhurbaşkanlığı tarafından gerçekleştirilen üst düzey atamalara ilişkin kararname, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan 2026/147 sayılı karar doğrultusunda, aslen Gümüşhaneli olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eski Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünden Av. Şükran Doğan, Danıştay Üyeliğine seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 Haziran 2026 tarihli ve 33277 sayılı Resmi Gazete'de yer alan karar, yüksek yargıda Gümüşhane adına gurur kaynağı oluşturdu.

Atama Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı

Cumhurbaşkanlığından yayımlanan resmi kararda atamanın hukuki dayanakları açıkça belirtildi. İlgili karar metninde, "Danıştay Üyeliğine, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 155 inci maddesi ile 2575 sayılı Danıştay Kanunu’nun 8 ve 9 uncu maddeleri gereğince, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eski Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Şükran DOĞAN seçilmiştir" ifadesine yer verildi. Yapılan bu atama, Gümüşhane iş ve bürokrasi dünyasında büyük bir sevinç ve memnuniyetle karşılandı.

Yüksek Yargıda Köse Salyazı Köyü Damgası

Av. Şükran Doğan’ın Danıştay Üyeliğine seçilmesi, Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde ayrı bir coşkuya yol açtı. Mevcut Danıştay Üyesi Aydemir Tunç’un da Köse ilçesi Salyazı köyünden olduğu bilindiğinden, Av. Şükran Doğan'ın da aynı köye mensup olmasıyla birlikte Danıştay bünyesindeki Salyazı köylü üye sayısı ikiye yükseldi. Bir köyden iki yüksek yargı üyesinin çıkması, bölge halkı tarafından tarihi bir başarı ve gurur tablosu olarak nitelendirildi.

Avukat Şükran Doğan Kimdir?

Danıştay Üyeliğine seçilen Avukat Şükran Doğan, 1977 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Doğan, yükseköğrenimini ise 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak başarıyla bitirdi. Mezuniyetinin ardından meslek hayatına adım atan Şükran Doğan, 2001 ile 2010 yılları arasında İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık mesleğini icra etti.

Kamuda Başarılarla Dolu Bir Kariyer

Serbest avukatlık döneminin ardından kamu personeli olarak görev alan Şükran Doğan, 2010 ve 2017 yılları arasında Sincan Belediye Başkanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğünde kadrolu avukat olarak görev yaptı. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Doğan, 2017 ile 2023 yılları arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri görevini başarıyla yürüttü.

Bakanlıktaki Genel Müdürlük Dönemi ve Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

Kamudaki yükselişini sürdüren Avukat Şükran Doğan, 12 Temmuz 2023 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü görevini yürütmek üzere görevlendirildi. Doğan, 11 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2023/382 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bu göreve asaleten atandı.

Mesleki kariyerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da aktif roller üstlenen Doğan, 2013 yılında kurulan Hukuk ve Değişim Derneği yönetiminde uzun yıllar boyunca görev yaptı. Deneyimli hukukçu, halen bu derneğin Genel Sekreterlik görevini yürütmeye devam etmektedir. Aynı zamanda Adalet Bakanlığı Arabulucular Siciline kayıtlı resmi bir arabulucu olan Av. Şükran Doğan, iki çocuk annesi olup aslen Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyündendir.

Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız