Gümüşhane'de İl Özel İdaresi tarafından vatandaşların kırsal yollarda daha güvenli seyahat edebilmesi için başlatılan altyapı hamleleri aralıksız sürüyor.
İl Özel İdaresi ekipleri tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında, il ve ilçe merkezlerine bağlı köy ve grup yollarında daha önce kazaların yaşandığı, olası kaza riskinin yüksek olduğu yol kesimleri ile araç trafiğinin yoğunlaştığı yollar başta olmak üzere il genelinde birçok köy ve grup yolunda güvenlik bariyeri montajları tamamlandı.
Tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyen İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki, önceliklerinin vatandaşların can güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak olduğunu vurgulayarak, “Ekiplerimiz, özellikle keskin virajlar, uçurum kenarları ve kazaların sık yaşandığı bölgeleri mercek altına alarak bu güvenlik önlemlerini hayata geçiriyor. Temel amacımız, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin evlerine ve sevdiklerine güvenle ulaşmasını sağlamaktır” dedi.
Bu yıl il genelindeki 17 ayrı noktada toplam bin 586 metre koruyucu bariyer montajının tamamlandığını belirten Başkan Balki, yatırımların kararlılıkla devam ettiğini ifade etti.
Geçtiğimiz yıl da benzer bir çalışmayla 20 farklı noktada bin 705 metre oto korkuluk yapıldığını hatırlatan Balki, "Son iki yılda 3,3 kilometreyi aşan bir güvenlik kalkanı oluşturduk. Bu rakamlar, yol güvenliğinin bizim için ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bu sadece bir altyapı yatırımı değil, aynı zamanda insan hayatına verilen değerin somut bir göstergesidir" dedi.
Gümüşhane'nin her köşesinde ulaşımın daha konforlu ve güvenli hale gelmesi için İl Genel Meclisi olarak çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Başkan Balki, sözlerini şöyle tamamladı: “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği bizim için her şeyden önce gelir. Bu bilinçle, Gümüşhane’mizin en ücra köşesine kadar hizmet götürmeye ve yollarımızı daha güvenli hale getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”