Geçtiğimiz Temmuz ayı başında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatıyla kapanan ve bölgenin en büyük hayvan pazarı olan Kelkit Hayvan Pazarı için müjdeli haber Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’dan geldi.
Başkan Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şap hastalığı nedeniyle bir süredir kapalı olan Kelkit Hayvan Pazarımız, gerekli tedbirlerin tamamlanmasının ardından 01 Kasım 2025 Cumartesi günü yeniden hizmete açılacaktır. Tüm üreticilerimize ve besicilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Belediye ekipleri, pazarın yeniden açılmasına hazırlık kapsamında kapsamlı temizlik ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi. Yılmaz, “Hayvan pazarımızı titizlikle temizledik, kapsamlı şekilde ilaçladık ve hijyenik hale getirdik. Yarın sabah itibarıyla üreticilerimizin hizmetinde olacak. Sağlıklı, güvenli ve bereketli alışverişler dileriz” dedi.
1 Kasım’dan itibaren üreticiler ve besiciler, Kelkit Hayvan Pazarı’nda güvenle alım-satım işlemlerine devam edebilecek.
Temmuz ayından bu yana kapalı olan pazar, sadece Kelkit ve Gümüşhane için değil, çevre illerden gelen besiciler için de önemli bir ticaret merkezi konumundaydı. Pazarın kapalı olması, hem alıcıların hem de satıcıların ekonomik faaliyetlerini ciddi ölçüde sekteye uğratmıştı. 1 Kasım Cumartesi gününden itibaren pazarın yeniden açılmasıyla birlikte, bölgedeki hayvan ticaretinin normale dönmesi ve ekonominin yeniden canlanması hedefleniyor. Üreticiler, aldıkları bu haberle rahat bir nefes alırken, pazarın ilk gününde yoğun bir hareketlilik bekleniyor.
Haber: Ebuzer YAPAR