Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,3786 %0.27
51,0754 %0.29
6.946,69 % 1,59
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Kelkit, Köse ve Şiran’da okul kantin ve yemekhane personeline hijyen eğitimi

Kelkit, Köse ve Şiran’da okul kantin ve yemekhane personeline hijyen eğitimi

Gümüşhane’nin Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde okul kantin ve yemekhanelerinde görev yapan personele hijyen eğitimi düzenlendi.

41
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde bulunan okulların kantin ve yemekhanelerinde görev yapan personele yönelik hijyen eğitimi gerçekleştirildi.

Kelkit Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenlenen eğitim programına, Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe ve çay ocaklarında çalışan personel katılım sağladı.

Eğitim programı kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından; okul kantinlerine yönelik özel hijyen kuralları yönetmeliği çerçevesinde su hijyeni, gıda hijyeni, gıdaların bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, personel ve işletme hijyeni ile gıda maddelerinin kullanımı, depolanması ve muhafazası konularında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca gıdaların hazırlanması, işlenmesi, servisi, satışı ve tüketime sunulmasına ilişkin hususlar da sunum eşliğinde ele alındı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim programını başarıyla tamamlayan personele Hijyen Eğitim Belgesi verilecek, yapılacak denetimlerde söz konusu belgenin iş yerinde bulundurulması zorunlu olup, denetimler sırasında ibraz edilmesi istenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *