Gümüşhane
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,5862 %0.14
53,0578 %0.11
6.656,56 % 0,18
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Kelkit'te Tarihi Dönüşüm İçin İmzalar Atıldı! Hak Sahiplerine Milyonluk Ödeme

Kelkit'te Tarihi Dönüşüm İçin İmzalar Atıldı! Hak Sahiplerine Milyonluk Ödeme

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında yüzde 100 uzlaşı sağlanarak tarihi bir başarıya imza atıldığını açıkladı. Riskli alanlardaki hak sahiplerine toplam 22 milyon 100 bin 400 TL ödeme gerçekleştirilirken, sonraki etap olan "D Adası" için de görüşme takvimi Kurban Bayramı sonrası olarak netleşti.

434
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Kelkit'te Tarihi Dönüşüm İçin İmzalar Atıldı! Hak Sahiplerine Milyonluk Ödeme

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinin Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Kelkit Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında büyük bir başarıya imza atıldığını bildirdi.

Hak sahipleriyle yürütülen yapıcı görüşmeler neticesinde yüzde 100 uzlaşı sağlanarak tarihi bir adım atıldığını belirten Yılmaz, ilçenin çehresini değiştirecek adımların kararlılıkla atıldığını ifade etti.

Milyonluk Ödeme Gerçekleştirildi ve Arsa Devri Yapıldı

Riskli alan ilan edilen bölgelerde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm anlaşmaları kapsamında, hak sahibi vatandaşlara toplam 22 milyon 100 bin 400 Türk Lirası ödeme gerçekleştirildi.

Yapılan bu anlaşmalar karşılığında, 317,39 metrekarelik arsa alanı Kelkit Belediyesi mülkiyetine geçti. Alınan arsalar üzerinde güvenli ve modern bir ticaret merkezinin yükseleceğini belirten yetkililer, inşaat yapım çalışmalarına en kısa süre içinde başlanacağını aktardı.

Sıradaki Hedef Olarak D Adası Belirlendi

Kentsel dönüşüm hamlesinin bir sonraki etabı için de takvimin netleştiğini dile getiren Ünal Yılmaz, sonraki süreç hakkında önemli bilgiler verdi.

Belediye bünyesinde yürütülen planlama doğrultusunda; 326, 324 ve 331 numaralı adaları kapsayan "D Adası" için anlaşma görüşmelerine Kurban Bayramı’nın hemen ardından başlanacağını duyurdu.

Söz konusu adalarda yer alan arsa sahiplerine, süreç ve görüşme detayları hakkında gerekli bilgilendirmelerin en kısa sürede yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Kelkit Belediyesinin tüm vatandaşları güvenli yapılara kavuşturma hedefiyle kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yılmaz, projenin tüm Kelkit halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız