Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8298 %0.03
50,2409 %0.09
6.058,83 % 1,45
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Kelkit’te yeni trend ‘Kabak Tatlısı’

Kelkit’te yeni trend ‘Kabak Tatlısı’

Döneri, et kavurması ve kuru fasulyesiyle dünyaca ünlü olan Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde şimdi de ‘Kabak tatlısı’ revaçta.

791
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Döneri, et kavurması ve kuru fasulyesiyle dünyaca ünlü olan Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde şimdi de ‘Kabak tatlısı’ revaçta.

İlçe merkezinde 40 yıldır “Aspava” adlı lokantayı işleten Bünyamin Topuz, Kelkit döneri ve et kavurmasının ardından Trabzon başta olmak üzere çevre illerden sırf tatlı yemeye gelen müşterilerine yılda 2 ton “Kabak Tatlısı” satıyor.

Yıllardan beri müşterilerine kadayıf, sütlaç ve baklavanın sunan Topuz, ilk olarak Adapazarı daha sonra da Erzincan’dan aldığı bal kabaklarıyla “Kabak tatlısı” sunmaya başladı.

Daha sonra Erzurum’un İspir ilçesinden bal kabağı temin ederek tatlıyı yapmaya başladıklarını ifade eden Topuz, buradan aldıkları kabaktan hem müşteriler hem de ustalar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Müşterilerin kabak tatlısının adında “Kabak” olduğu için temkinli yaklaştığını fakat denedikten sonra bu kararlarından vazgeçtiklerini kaydeden Topuz, “Biz kabak tatlısında çok iddialı olduğumuz ve çok seçici olduğumuz için yılda 2 ton satıyoruz. Tahin ve fındıkla birlikte servis ediyoruz. Trabzon başta olmak üzere çevre illerden kabak tatlısı yemeye gelenler var” dedi.

Tatlıyı müşteriye verdikten sonra mimiklerini kontrol ettiğini ve cevabı yiyen vatandaşın mimiklerinde gördüğünü ifade eden Topuz, “4 çeşit tatlımız var ama artık müşterilerimiz Kabak Tatlısını tercih ediyor. Kelkit döneri ve kavurmasının ardından kabak tatlısı da ilçemizde çok tutuldu” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *