Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Pestil, Pekmez ve Kuşburnu Marmelatı Yarışması yapılacak

Pestil, Pekmez ve Kuşburnu Marmelatı Yarışması yapılacak

Gümüşhane’de 4-7 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 25.Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında altın ödüllü Dut Pestili, Dut Pekmezi ve Kuşburnu Marmelatı Yarışması yapılacak.

281
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi

Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda 6 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak yarışmaya katılmak İsteyen üreticiler 4 Ağustos 2022 tarihi mesai bitimine kadar Pestil, Pekmez ve Kuşburnu Marmelatı numunelerini Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekiyor.

6 Ağustos günü saat 15.00’te Atatürk Parkında yapılacak yarışmada birinciye, Çeyrek Altın, ikinciye Gram Altın, üçüncüye de para ödülü verilecek. Kriterlere uymayan numuneler ise değerlendirmeye alınmayacak.

Yarışmada aranacak şartlar şöyle:

1-Pestil numuneleri şeffaf ambalajda en az 1 kg olmalı.
2-Kuşburnu Marmelatı ve Dut Pekmezi numuneleri ise şeffaf cam kavanozda en az 1 kg olmalı.
3-Yarışmaya her aileden en fazla 1 kişi katılabilir.
4-Yarışmaya katılan numuneler yarışmaya müteakiben geri iade edilmeyecektir.
5-Pestil numuneleri renk, tat, dane dağılım ve incelik, kriterlerine göre 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
6-Kuşburnu Marmelatı ve Pekmez numuneleri ise renk, kıvam ve tat kriterlerine göre 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
7-Yarışmaya Ticari İşletmeler katılamayacaktır.

8-Yarışmaya katılmak isteyen çiftçilerin katılacağı yarışma için en az 1 kg numuneyi 04.08.202022 tarihi mesai bitimine kadar Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *