Ara
Gümüşhane
Kapalı
-2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane TOKİ konutlarına rekor başvuru

TOKİ konutlarına rekor başvuru

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Gümüşhane merkeze yapılması planlanan 250 konuta il merkezinde 2 bin 200 başvuru, Arzularkabaköy’de yapılması planlanan 50 konut projesine ise 30 başvuru yapıldı.

2067
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
KAYNAK: Olay Gazetesi

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Gümüşhane merkeze yapılması planlanan 250 konuta il merkezinde 2 bin 200 başvuru, Arzularkabaköy’de yapılması planlanan 50 konut projesine ise 30 başvuru yapıldı.

250 Konuta 2 Bin 200 Başvuru

Toki 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Gümüşhane’ye toplam 300 konut yapılması planlanıyor. Gümüşhane merkezde 250 konut, Arzularkabaköy’e ise 50 konut yapılacak. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Gümüşhane Merkez 250 konut projesine, Gümüşhane Merkez Ziraat Bankasına 2 bin 200 başvuru yapıldı. Arzularkabaköy’de yapılması planlanan 50 konut projesine ise 30 başvuruda bulunuldu.   

Kuralar Şubat Ayında Çekilecek

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinin kuralarının Şubat ayı içerisinde çekileceği öğrenildi. Gümüşhane’de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Toki konutlarının yapılacağı yer henüz açıklanmazken vatandaşlar merakla kuraların çekilmesini bekliyor.  

Hak Kazanamayanlar Parasını Alacak

Kurada konut almaya hak kazanamayan vatandaşlar bu bedeli geri alabilecek. Dar gelirli vatandaşlar yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 0.49 faiz oranıyla ev sahibi olabilecek. 2+1 konutların  fiyatları 140 bin ila 180 bin lira arasında, 3+1 konutların fiyatları ise 160 bin lira ile 210 bin lira arasında değişecek.

Ödeme Planı 

75 metrekare ve 140 bin lira fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10’a denk gelen 14 bin TL peşinat veren vatandaş, 0,49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

100 metrekare ve 160 bin lira fiyatlı 3+1 daire için yüzde 10’a denk gelen 16 bin lirayı peşinat veren vatandaş, 0,49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık bin 22 lira taksitle evini alacak.

Süreç Nasıl İşleyecek

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Birinci kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare'ce belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

1 Milyon 211 bin 518 Kişi Başvuru Yaptı

TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, yatay mimari anlayışıyla İstanbul başta olmak üzere 81 ilde 2+1 ve 3+1 planında yapılacak 100 bin sosyal konut için 16 Aralık 2019'da başlayan başvurular 15 Ocak'ta sona erdi. Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara Türkiye genelinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başvuruların e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edildiği kampanyaya toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı. Projeye en çok başvuru İstanbul'dan geldi. İstanbul'dan 375 bin 953, İzmir'den 75 bin 288, Gaziantep'ten 69 bin 686, Bursa'dan 56 bin 142 ve Ankara'dan 18 bin 38 kişi başvuruda bulundu. 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Gümüşhane Merkez 250 konut projesine, Gümüşhane Merkez Ziraat Bankasına 2 bin 200 başvuru yapıldı. Arzularkabaköy’de yapılması planlanan 50 konut projesine ise 30 başvuruda bulunuldu. 

Yorumlar
G
Gümüşhane belediyesi karışmaz ise 5 yıl önce
Belediye tokiye mudehale etmez ise güzel olur adını dar gelirliden çıkıp belediye toki olacak yakinda adi dağlara tepeler tünelden öteye ise kalsin
BEĞENME
0
CEVAPLA